Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Compacte elektro-Jeep vormt basis voor kleine Alfa SUV

Het tijdens het Dare Forward 2030 strategieplan van Stellantis aangekondigde Jeep-model met elektrische aandrijving vormt de basis voor een hele rits nieuwe, compacte elektromodellen binnen het autoconcern. In de slipstream van de elektro-Jeep verschijnt een compacte Alfa Romeo, zo geeft de topman van het Italiaanse merk aan Autovisie aan.

Aan Autovisie laat Jean-Philippe Imparato weten dat de compacte SUV onderweg is. Het model krijgt een elektrische aandrijflijn. Met het model in het gamma moet de afzet van Alfa Romeo een enorme stap omhoog gaan. De vraag is echter of de kleine Alfa Romeo ook naar de Verenigde Staten gaat. Imparato geeft aan dat dat besluit nog niet genomen is. Het is sowieso de vraag of dat land op een dergelijk compact model zit te wachten. De kleine SUV valt in het zogenaamde B-segment. De Italianen waren daarin enkele jaren actief met de MiTo, een model dat niet in de Verenigde Staten werd aangeboden.

jeep b-suv

Ook met verbrandingsmotoren

Overigens wordt de kleinste Alfa SUV niet 100 procent elektrisch. De Italianen brengen de auto ook met verbrandingsmotoren uit. Mogelijk niet voor alle markten. Een diesel staat sowieso niet op de agenda. De fabrikant kiest voor geëlektrificeerde viercilinderblokken.

jeep b-suv

Op bekende elektro-basis

Hoe de kleinste Alfa-SUV eruit komt te zien, is niet bekend. De fabrikant heeft wel een foto van de baby-Jeep vrijgegeven. Net als de Amerikaanse telg wordt de op de Citroen C4, DS3 Crossback, Opel Corsa en Mokka en Peugeot 208 en 2008 gebaseerde Italiaan in Polen gebouwd, al zouden de oorspronkelijke plannen nog kunnen wijzigen gezien de situatie in oost-Europa momenteel. Naar verluidt komt ook Fiat met een variant. Dat model zou de opvolger van de 500X kunnen zijn.

jeep b-suv
Photo : Stephane Sby Balmy

Video Alfa Romeo Tonale, alle details

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.