Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 17 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Zien we hier de eerste volledig Chinese Tesla?

In een document waarmee Tesla in China designtalent aan zich probeert te binden staat een compleet nieuwe designschets. Dit is mogelijk de eerste volledig Chinese Tesla waar Elon Musk het eerder over had.

Tijdens de lancering van de Model 3 in de derde gigafactory in China liet Elon Musk, CEO van Tesla, vallen dat het merk een model in China gaat ontwikkelen en produceren. Deze auto zou voor de hele wereld beschikbaar moeten worden. Om dat te bewerkstelligen zou de autofabrikant een design- en engineeringtak opzetten. Het vinden van talentvolle medewerkers is daarvoor nu begonnen met een soort reclamefolder. Op die folder staat alleen iets opmerkelijks: een designschets die we nog niet eerder hebben gezien.

Chinese Tesla

Op de schets, die Abacusnews onder ogen kreeg, zien we duidelijk een hatchback, een model dat Tesla nog niet in het gamma heeft. Maar het lijkt tegelijk ook geen logisch model om in China te gaan maken, want juist daar willen mensen alleen maar SUV’s. Nu is de aankomende Model Y een SUV, maar is deze nog relatief klein aangezien hij gebaseerd is op de Model 3. Nu zou het natuurlijk kunnen zijn dat de in China ontworpen en geproduceerde Tesla helemaal niet het productieland en diens inwoners als hoofddoelgroep heeft. Musk vertelde tijdens de lancering van de Model 3 expliciet dat de nieuwe auto voor een wereldwijd publiek bedoeld is.

Model onder Tesla Model 3
Tesla

Ook opmerkelijk aan de schets is de designtaal. Er komt geen greintje Cybertruck terug in de vormen van de Chinese Tesla hatchback. Daarmee rijst de vraag of we de Cybertruck wel echt serieus kunnen nemen in de vorm waarin hij aan ons is voorgesteld. Hij wordt steeds meer de vreemde eend in het aanbod. Maar wat deze tekening zeker communiceert is dat Tesla zich toch nog bezig houdt met wat normalere auto’s. En wellicht een model dat nog bereikbaarder wordt dan de Model 3 nu al is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.