Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 15 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Zie hier een Mini met een 600 pk V8

De elektrische Mini was de afgelopen dagen in het nieuws, maar dat niet alles om elektrificatie gaat bewijst men in Amerika. Daar is er iemand die zijn Mini Cooper van een 600 pk sterke V8 heeft voorzien.

Mini Cooper V8

Zelf als je maar met een schuin oog naar de toekomst kijkt, zie je dat de elektrische auto daar de overhand gaat hebben. Maar dat betekent niet dat er geen lol meer beleefd mag worden aan de verbrandingsmotor. Zeker niet als we naar deze twee meter lange kerel en zijn zelfgebouwde Mini kijken. Het leek Canadees Dario Gaiga namelijk wel een goed idee om de kleine auto te voorzien van een gigantische V8.

Postbus

Dario vond ergens een Mini Cooper die bestemd was voor de sloop. Hij redde het iconische autootje, sloopte het originele motorblok eruit en propte daar een LS V8 in. Deze loopt op ethanol en zuigt lucht aan via een gebruikte postbus. Het is dan ook niet vreemd dat hij niet precies weet hoeveel pk’s de auto op de achterwielen heeft staan. Hij vermoedt dat het ergens rond de 600 paarden zijn.

Daarnaast draait het allemaal om ruimtebesparing in de auto. Daarom is een groot gedeelte van het interieur verwijderd om ruimte te maken voor Dario. Ook draait de motor op ethanol, niet omdat dit meer vermogen creëert, maar omdat de V8 koeler blijft. Erg handig gezien er geen ruimte is voor een groot koelsysteem, maar het geheel alleen werkt met een kleine radiator.

Praktisch

Als je nu denkt dat het hier gaat om een compleet onbruikbaar hobbyproject, dan heb je het fout. De Mini is alles behalve praktisch en kan als geen ander zijn achterbanden oproken, maar hij kan ook dienst doen als vakantie-auto. Gaiga reed namelijk 18 uur vanuit Canada naar Las Vegas.

Mini Cooper V8

Bron: Youtube

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.