Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Zeg hallo tegen de Aston Martin Vantage Roadster

Hij zat er natuurlijk aan te komen, de open variant van de Aston Martin Vantage. En hoewel hij pas volgend jaar bij de dealers staat, toont Aston Martin de Vantage Roadster nu al.

Volgend jaar zomer kan je wellicht rondrijden in een nieuwe Aston Martin Vantage zonder dak. Het Britse merk lanceert vlak voor de zomer namelijk niet alleen de DBX, maar ook de Aston Martin Vantage Roadster. Oftewel, de cabrioversie van de sportwagen. De eerste beelden hebben we nu al via de sociale kanalen van het merk. Aanvullende informatie geven de Britten helaas nog niet.

Roadster

Maar dat wil niet zeggen dat we niet weten wat we kunnen verwachten. Je kunt er namelijk donder op zeggen dat de Vantage Roadster de bekende vierliter V8 met 510 pk en 685 Nm van AMG in het vooronder van de auto gelepeld krijgt. Daardoor zullen de prestaties van de auto grotendeels hetzelfde als de coupé zijn. De enige cijfers die iets zullen afwijken zijn die van de 0-100 km/h sprinttijd (coupé doet dit in 3,6 seconden). Dit komt doordat het mechanisme voor de automatisch wegvouwende softtop en de extra versteviging in de carrosserie voor het nodige extra gewicht bovenop de 1530 kg zorgen. Maar daartegenover staat dan wel dat je machtige V8 luidkeels kunt horen brullen in de open lucht.

Aston Martin Vantage Roadster

Naast de Aston Martin Vantage Roadster kunnen we in de aankomende jaren nog meer varianten van de sportwagen verwachten. Waarschijnlijk staat er een AMR-versie in de boeken, alsook een krachtigere S-versie van zowel de coupé als de roadster. Dat neemt niet weg dat Aston Martin vrij laat is met de introductie van de Roadster. De Vantage Coupé bestaat immers alweer sinds vorig jaar. Maar de vertraging valt deels te verklaren door de ontwikkeling van de DBX en de mankracht die daaraan wordt besteedt. De aankomende SUV is namelijk enorm belangrijk voor het merk. Als dat geen succes wordt, dan ziet de toekomst voor het 106-jarige Britse automerk er niet rooskleurig uit.

James Bond

En om af te sluiten met positief nieuws: we weten in welke Astons James Bond in de aankomende film gaat rijden. Daniel Craig mag in No Time To Die plaatsnemen in de Valhalla, de DB5, De oude V8 Vantage en de DBS Superleggera.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.