Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jun 2016

Weekendtip: Porsche Racing Days

Naast het Goodwood Festival of Speed vindt er dit weekend nog een groot autofeest plaats dichter bij huis. Op zaterdag en zondag staat Circuitpark Zandvoort in het teken van de Porsche Racing Days.

Museumstukken

Porsche heeft vier museumstukken uit het museum in Stuttgart gehaald die in actie komen op Zandvoort. Het zijn heel uiteenlopende racewagens: de Porsche 550 Spyder, Porsche 935/77, Porsche 962 en Porsche 911 GT1 1998. Achter het stuur tijdens de racedemonstratie zitten meerdere bekende coureurs, waaronder Le Mans winnaar Gijs van Lennep. Ook Autovisie zal voor een reportage gaan rijden met de bijzondere racewagens.

Gratis

De Porsche Racing Days zijn gratis toegankelijk. Naast de Classic demonstratie kun je ook kijken naar trainingen, kwalificaties en races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de Porsche Carrera Cup France en de Porsche Zandvoort Trophy. Verder zijn er meerdere circuitsessies voor eigenaren van Porsches en is er ook een speciale ‘Porsche RS Track Time’, voor eigenaren van RS-modellen van Porsche. Toeschouwers kunnen een plek kiezen naast de baan, maar kunnen ook in de paddock rondkijken.

Op beide dagen start de actie om 9:00u ‘s ochtends en duurt het tot 17:20u. De demonstratie met klassieke racewagens start op zaterdag om 14:40u en op zondag om 15:35u.

Porsche 935/77

Om alvast een beetje in de stemming te komen, hier een video van de Porsche 935/77:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.