Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jun 2016

Ultieme Aston Martin Vantage GT12 maakt debuut op Goodwood

Een atmosferische 6,0 liter twaalfcilinder, een titanium uitlaatsysteem en geen dak. Heel veel beter dan dit wordt het niet. Maak kennis met de Aston Martin Vantage GT12 Roadster.

Roadster

Aston Martin noemt het zelf de meest extreme roadster die ze ooit hebben gemaakt. De Vantage GT12 Roadster is volledig ontwikkeld door Q, de personalisatieafdeling van het merk. Dan volgt ook meteen het slechte nieuws: dit is het enige exemplaar in de wereld. Q kreeg de opdracht van een klant om deze auto te maken en gedurende de afgelopen negen maanden kwam hij van idee tot realisatie. Vandaag wordt hij voor het eerst aan het publiek getoond op het Goodwood Festival of Speed.

Uniek

Hij heeft een groot aantal carbon fiber bodypanelen die ervoor moeten zorgen dat het gewicht, ondanks alle verstevigingen, laag blijft. Ook heeft hij een compleet nieuwe onderstelaftelling, zodat hij volgens Aston net zo strak stuurt als zijn dichte broer. Niet alleen het exterieur is uniek, ook van binnen heeft Q andere materialen gebruikt dan in een standaard Vantage. Het moet natuurlijk wel allemaal onderscheidend zijn.

LEES OOK: GEPEPERD PRIJSKAARTJE VOOR ASTON MARTIN VANQUISH ZAGATO

Q

De Aston Martin Vantage GT12 Roadster is ook meteen een visitekaartje, want het is de eerste volledig unieke auto die de afdeling heeft gebouwd. Aston Martin verwacht in de toekomst nog meer exclusieve modellen te gaan leveren, die compleet naar wens van de klant worden gemaakt. Niet alleen op het gebied van uitrusting, maar ook op het gebied van design.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.