Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Wachten duurt niet lang meer: allereerste BMW M3 Touring nabij

We hoeven niet lang meer te wachten op de allereerste BMW M3 Touring. De M-divisie van BMW laat op Facebook en Instagram weten dat de onthulling van de superstation nadert.

Juist, de allereerste M3 Touring ooit. BMW bouwde die auto namelijk zelf nog nooit. Waar de M5 als E34 en E60 wel als Touring verscheen, gebeurde dat nooit in het geval van een M3. Het liet rond de eeuwwisseling wel een conceptversie van de E46 M3 Touring zien, maar die auto haalde het niet tot productie. Tot de huidige generatie, want BMW heeft dit jaar aangekondigd precies die auto te gaan bouwen.

Never say never

‘Never say never’, zo schreef de autobouwer destijds. “De combinatie van de M-prestaties, een grotere interieurruimte en de intelligente functionaliteiten van een Touring maken de BMW M3 G81 een zeer speciaal voertuig”, aldus BMW zelf.

Deze M3 CS Touring is een Nederlandse creatie.

Vorige week deelde BMW een nieuwe foto van de M3 Touring in spionagepak met daarbij de tekst: “Paving new roads to excellence. Stay tuned for the BMW M3 Touring.” Meer deelde de autobouwer niet. Alhoewel, het voelde wel de noodzaak om het verbruik van de nieuwe superstation te vermelden. Dat komt uit op 1 op 9,7. Op zichzelf niet interessant, maar wél als we het vergelijken met de verbruikscijfers van de sedanversie. De cijfers die BMW hier opgeeft voor de Touring, komen namelijk sterk overeen met die van de vierwielaangedreven Competition-versie. Het lijkt er dus op dat de M3 Touring in ieder geval in die smaak verschijnt.

Enkel met vierwielaandrijving

Of BMW het nieuwe model enkel in die configuratie aanbiedt en géén versie met enkel achterwielaandrijving (en een handbak) op de prijslijst zet, is echter nog onduidelijk. Volgens de laatste geruchten is dat echter wel het geval en verschijnt de superstation dus enkel met een achttraps automaat en vierwielaandrijving.

Dat alles zou dus betekenen dat-ie een vermogen van 510 pk krijgt, terwijl het koppel 650 Nm bedraagt. De 0-100 km/h-sprint zal-ie dan in zo’n 3,5 seconden kunnen klaren, al is het natuurlijk wachten op de officiële cijfers. Die verwachten we nog niet heel snel, daar de M3 Touring pas eind 2022 in productie gaat, waarna levering in 2023 van start gaat. Wél is het aannemelijk dat BMW het nieuwe model in de komende maanden zonder camouflagepak aan ons toont.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.