Remco Slump
Remco Slump Nieuws 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom Volkswagen niet wil dat je de ID. Buzz in twee kleuren bestelt

Hartstikke leuk ding, zo’n Volkswagen ID. Buzz, vooral in een two-tone-kleurstelling. Maar Volkswagen heeft eigenlijk liever niet dat je het elektrische busje in zo’n uitvoering bestelt. Door problemen met de toelevering kunnen ze er niet genoeg bouwen.

De wachttijd voor een dik in de opties zittende Volkswagen ID. Buzz is krankzinnig. Als je er nu eentje reserveert, ben je pas over anderhalf jaar aan de beurt, zo meldt het Britse Autocar.

Zo krijg je je Volkswagen ID. Buzz eerder

Achttien maanden levertijd dus! Je moet er maar op willen wachten. En dat willen sommige kopers dan ook niet. VW geeft ze daarom de mogelijkheid om hun auto sneller te krijgen, maar dan moeten ze wel compromissen sluiten.

Volkswagen ID. Buzz omtoveren tot camper? Het kan al vanaf 3000 euro

Die mooie tweekleurige carrosserie? Weg ermee! Want als je kiest voor gewoon ‘saai’ één enkele carrosseriekleur, dan heb je je ID. Buzz al na zeven maanden op de stoep staan.

Het lijkt er bovendien op dat VW mensen probeert te ontmoedigen om de two-tone-lak te bestellen. Vorig jaar kostte de optie nog 1800 euro. Inmiddels betaal je er maar liefst 2830 euro voor. Oef!

Kies niet het Multimedia Pakket Plus

Maar goed, er is nog een mogelijkheid om de ID. Buzz eerder in je grijpgrage handen te krijgen. Kies niet het 1630 euro kostende Multimedia Pakket Plus. Want daarvoor zijn niet genoeg chips, zo meldt VW.

Is dit de coolste Volkswagen ID. Buzz?

De fabrikant zegt hard te werken om de productieachterstand in te halen. “We hopen dat we dit jaar verbeteringen gaan zien in de aanlevering van onderdelen.”

Volkswagen ID. Buzz vanaf 71.490 euro

In Nederland is de Volkswagen ID. Buzz allerminst goedkoop. Hij is er momenteel vanaf 71.490 euro. De ID. Buzz heeft een 77 kWh-batterij, een 204 pk sterke elektromotor en een actieradius van maximaal 410 kilometer.

Geen Audi RS3 of RS6, ABT maakt eerste brute Volkswagen camper

Op termijn komt er ook nog een ‘sportievere’ GTX-variant, een versie met langere wielbasis en waarschijnlijk ook nog een iets betaalbaarder instapmodel. De ID. Buzz is er ook als bedrijfswagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.