Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom iemand 8000 euro betaalde voor dit Honda-wrak

Dit wrak van een Honda NSX heeft vijftien jaar lang op de bodem van een rivier gelegen. Je kunt er helemaal niks meer mee, zou je denken, maar toch heeft iemand er 8000 euro voor betaald. Waarom?

Hó, correctie… Dit is geen Honda NSX, maar een Acura NSX, de Amerikaanse variant. Hij is na vijftien jaar in het water omhoog gehaald door LSX Salvage. “Wil iemand nog een verdronken NSX?”, zette het bedrijf grappend op Facebook.

Honda-wrak in oude glorie herstellen

En daar kwam een bloedserieuze reactie op. Een man heeft de Acura voor 8500 dollar gekocht, omgerekend zo’n 8000 euro. Hij is van plan om de compleet verpieterde sportcoupé in zijn oude glorie te herstellen.

Honda NSX
(Afbeelding: Becca Nicole Johnson / Facebook)

Dat zal een uitdaging worden, want na vijftien jaar in het water is er echt helemaal níets meer goed aan de NSX. Op de foto’s is te zien dat het interieur is volgeslibt met drek.

Honda NSX
(Afbeelding: Becca Nicole Johnson / Facebook)

Hoe de Acura in de rivier terecht is gekomen, is niet bekend. Klaarblijkelijk is-ie gestolen en gedumpt. Op de foto’s is te zien dat hij geen voorruit en zijruiten meer heeft en dat beide A-stijlen een tik hebben gehad.

Het eerste exemplaar van de laatste Honda NSX brengt recordbedrag op

Wat is een Honda NSX nu waard?

Is het het waard om zoveel geld en moeite te steken in een Acura/Honda met waterschade? Misschien, als de kosten van de renovatie binnen de perken blijven. Een goede NSX van de eerste generatie kost je nu ongeveer een ton.

Deze occasion wil je: Honda (Acura) NSX, de legendarische Japanse supercar

Input van Ayrton Senna bij ontwikkeling

De Japanse concurrent van de Ferrari 348 kwam in 1990 op de markt en bleef maar liefst vijftien jaar in productie. Formule 1-legende Ayrton Senna hielp Honda bij het afstellen van het onderstel.

In eerste instantie werd de NSX aangedreven door een 3,0-liter V6 met 274 pk. Later kwam er een 3,2-liter unit met 294 pk. In 2002 kreeg de NSX een facelift, waarbij zijn klapkoplampen plaats maakten voor conventionele, bijna vierkante lichtunits.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.