Remco Slump
Remco Slump Nieuws 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom deze Lamborghini Aventador glitters in zijn lak heeft

Op de foto’s is het moeilijk om te zien, maar deze Lamborghini Aventador heeft glitters in zijn lak, alsof hij voor Ken en Barbie bedoeld is. Waarom? Omdat dit de allerlaatste Aventador ooit is en zijn koper een ode aan de unieke Lamborghini Miura Roadster wilde.

Lamborghini had de laatste Aventador een paar maanden geleden al gebouwd, maar toen gebeurde er iets onverwachts. Op de Atlantische Oceaan vloog een vrachtschip met duizenden auto’s aan boord in brand. Ze liggen inmiddels allemaal op de zeebodem: Volkswagens, Porsches, Bentleys en Lamborghini’s.

Productielijn Lamborghini Aventador weer opgestart

In Sant’Agata Bolognese, waar de Lamborghini-fabriek staat, moest na de ramp de Aventador-productielijn weer worden opgestart. Want op de car carrier stonden met name Ultimae-edities van de Aventador, de laatste van de laatste.

Lamborghini Aventador
(Afbeelding: Lamborghini)

Deze auto zal er niet bij zijn geweest, want hij gaat niet naar Amerika, maar naar een klant in Switzerland.

Lamborghini Miura P400 Roadster uit 1968

Hij is geïnspireerd op de Miura P400 Roadster, een unieke showauto van Bertone, die in 1968 zijn debuut maakte op de autoshow van Brussel. Het Italiaanse designhuis heeft niet simpelweg het dak van de Miura gehaald, de Roadster wijkt op een aantal punten af, onder meer om te zorgen voor voldoende torsiestijfheid.

Lamborghini Aventador
(Afbeelding: Lamborghini)

Om de concept car nóg meer te laten opvallen, werd hij in een sprankelende kleur gespoten: Lamè Sky Blue Acrilico. Lichtblauw met glitters erin. Het publiek en de pers waren enthousiast over de Miura P400 Roadster, maar toch ging de auto nooit in productie. Bertone verkocht het prototype aan de International Lead and Zinch Research Organization (ILZRO).

Promotieobject voor antiroestbehandelingen

Daar werd de Lamborghini overgespoten in donkergroen en kreeg hij een bruin interieur. Hij werd verzinkt, kreeg de naam ZN75 en reisde de hele wereld over als promotieobject voor antiroestbehandelingen.

Pas in 2008 werd de Miura gerestaureerd en teruggebracht in zijn originele staat, mét glitterverf.

Opvolger Lamborghini Aventador met hybridetechniek

Nu de laatste Aventador Ultimae is afgeleverd aan zijn eigenaar is het wachten op zijn opvolger. Die behoudt zijn traditionele V12, maar wordt met hybridetechniek opgejaagd naar een vermogen van 1050 pk. We schrijven ‘traditionele’, maar het blok wordt volledig nieuw ontwikkeld, maar is wel – net als zijn voorganger – 6,5-liter groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.