Remco Slump
Remco Slump Nieuws 16 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom de nieuwe Ford Mustang Mach-E Rally geen SUV meer is

Half Nederland rijdt in een auto die op het eerste gezicht de Kilimanjaro kan beklimmen. SUV’s ogen zo stoer, maar kunnen in de meeste gevallen nog niet een modderpoel oversteken. In die zin is deze Ford Mustang Mach-E Rally geen SUV, want hij kan zowaar wél het terrein in.

In eerste instantie was het ons niet helemaal duidelijk wat Ford nou wil met deze Mustang Mach-E. De wielen, terreinbanden, achterspoiler en het prominente sleepoog doen vermoeden dat we hier met een echte rallywagen te maken hebben, maar niets is minder waar.

Ford Mustang Mach-E Rally is geen rallywagen

De Ford Mustang Mach-E Rally is een op de rallysport geïnspireerde elektrische SUV, zo lezen we in de bijbehorende persinformatie. Er zitten best bijzondere sportstoelen in, maar een gestript race-interieur heeft-ie zeker niet.

Ford Mustang Mach-E Rally
(Afbeelding: Ford)

Wederom, het lijkt alsof Peugeot, Polestar, Renault en Ford dit van tevoren hebben afgesproken, want ook de Mustang Mach-E Rally wordt in een camouflagepak onthuld. Net als de Polestar 5 komt-ie in actie op het Goodwood Festival of Speed.

In de Ford SuperVan 4.2 wordt jouw Thuisbezorgd-pizza nooit koud

Met de aandrijflijn van de Mustang Mach-E GT?

“De Mustang Mach-E biedt de vrijheid en het rijplezier van de Mustang, maar is nu emissievrij gemaakt”, zegt Darren Palmer van Ford. Wat hij met de toevoeging ‘nu’ bedoelt, weten we niet, want de Mach-E is al geruime tijd op de markt.

“Met de Mustang Mach-E Rally geven we onze klanten nu de vrijheid om buiten het asfalt en buiten de gebaande paden te rijden”, voegt Palmer toe. We zijn heel benieuwd hoeveel kopers/leaserijders dat straks ook daadwerkelijk gaan doen.

Offroad in de Ford Bronco met 335 pk sterke twinturbo V6

Over de aandrijflijn van de Rally vertelt Ford nog niks, maar we gaan ervan uit dat hij 487 pk sterk is, net als de vierwielaangedreven Mach-E GT. Dat zou in ieder geval wel passen bij zijn rallythema.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.