Autovisie
Autovisie Nieuws 28 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Vooroorlogse Cord komt weer op de markt

Het klassieke Amerikaanse merk Cord komt terug. Althans, mogelijk… De Texaanse ondernemer Craig Corbell bezit de rechten op de naam en wil recreaties van oude modellen gaan maken nu de Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act dat mogelijk maakt.

cord_810_westchester_sedan_5

Onder dezelfde wet bouwt DeLorean weer een aantal ‘nieuwe’ DMC-12’s. De Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act staat namelijk toe dat kleine autofabrikanten maximaal 325 reproducties van klassieke modellen in elkaar schroeven. Ze hoeven dan niet onderworpen te worden aan bijvoorbeeld botsproeven.

“Cord ontwikkelde de eerste Amerikaanse auto met voorwielaandrijving”

Corbell heeft laten weten dat hij Cord op die manier nieuw leven wil inblazen. “Tot nu toe had ik deze auto’s nooit winstgevend kunnen bouwen”, zei hij. “Maar nu dure botsproeven niet meer hoeven als je een beperkte serie replica’s maakt, vind ik het niet meer dan logisch om te doen.”

LEES OOK: INTERESSE IN NIEUWE DELOREAN? SCHRIJF JE NU IN!

Cord heeft geen lange geschiedenis, maar staat wel bekend om zijn innovatie. Het merk bouwde vierwielers van 1929 tot en met 1932 en van 1936 tot en met 1937. Cord ontwikkelde de eerste Amerikaanse auto met voorwielaandrijving (de L-29 in 1929) en de eerste Amerikaanse auto met klapkoplampen (de 810 in 1935).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.