Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 28 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Voor u gevonden: Hellcat op NL-bodem

De Dodge Charger wordt officieel niet geleverd in Europa. Wie een exemplaar wil rijden, is aangewezen op de grijze import. Autobedrijf Koenen B.V. uit het Limburgse Echt haalde een Charger naar Nederland. En niet de minste, maar meteen het topmodel: de Charger SRT8 Hellcat!

“De koper mag dus rekening houden met een fors BPM-bedrag”

De liefhebber weet wat dat betekent… Onder de motorkap met luchthapper schuilt de 6,2 liter HEMI V8 met supercharger met een vermogen van liefst 717 pk en 881 Nm trekkracht. De grijze Charger heeft momenteel slechts tien kilometer gelopen en staat te koop voor 99.000 euro inclusief BTW. Maar in die prijs is de BPM nog niet meegenomen, omdat de CO2-emissie nog niet bekend is. In vergelijk: de CO2-emissie van de Corvette Z06 Coupé (eveneens met 6.2 Supercharged V8) bedraagt 346 g/km en kost daardoor 155.200 euro. De koper  van de Charger mag dus rekening houden met een fors BPM-bedrag.

Maar dat zal de gefortuneerde liefhebber vast niet deren, want hij of zij krijgt wel een dikke gezinssedan met de potentie om in 3,7 tellen naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid te halen van 328 km/h. Zoals het hoort wordt de muscle car geleverd met drie sleutels, waarvan een zwarte en twee rode. Wie de zwarte gebruikt, krijgt een beperkt vermogen van 500 pk. Juist, de rode sleutel gebruiken dus…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.