Autovisie
Autovisie Nieuws 27 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Voor alle dealers nog één Bugatti Chiron

Sommige Bugatti-dealers kunnen nog twee Chirons verkopen, maar met één per dealer is de gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren al bijna uitverkocht. Van de laatste beschikbare auto’s komen er ook enkele naar Nederland.

Nog minder dan 40 stuks van de Bugatti Chiron zijn er beschikbaar. Wie nu denkt alsnog zijn slag te slaan en de sok met daarin 2,7 miljoen eurootjes te legen, heeft pech. De laatste auto’s zijn van het type Pur Sport en Super Sport. Beide zijn limited editions binnen de gelimiteerde serie van 500 exemplaren. Van de twee bouwt Bugatti 120 exemplaren, gelijk verdeeld over de Pur Sport en Super Sport. Ze kosten per stuk meer dan drie miljoen euro. Overigens is de Chiron-zonder-toevoeging al ruim anderhalf jaar niet meer te bestellen. De Chiron Sport is inmiddels uit het programma. Overigens lopen de orderintake en de productie niet gelijk. In Molsheim worden de orders voor de uitgezwaaide types nog verwerkt.

Orderportefeuille

Minder dan veertig auto’s dus nog. Bugatti opende officieel de orderboeken voor de hypercar in 2015, toen het enkele Veyron-klanten en potentiële kopers tijdens exclusieve previews in onder andere Londen en Dubai uitnodigde. Met een redelijk goed gevulde orderportefeuille op zak toonde Bugatti pas maanden later op de Autosalon van Genève 2016 de Chiron aan de rest van de wereld. Op dat moment lagen er ook diverse orders uit Nederland op de burelen van het hoofdkantoor in het Franse Molsheim. De Lage Landen behoort tot de meest succesvolle afzetgebieden in Europa. Als regio staat de Verenigde Staten bovenaan.

Kort na de presentatie van de hypercar, die als alternatief van een afgeblazen limousine werd uitgebracht, startte in Frankrijk de bouw van de eerste Chirons. Bugatti koos ervoor om zijn bestaande clientèle en Veyron-rijders als eerste te bedienen. Overigens werden de 450 Veyrons door slechts 320 personen gekocht, waarvan zestig klanten er meerdere kochten.

De oplage van 500 Chirons is verdeeld over de Chiron, Chiron Sport, Chiron Pur Sport en Chiron Super Sport. Op basis van de Chiron en Chiron Sport zijn enkele speciale edities uitgebracht, zoals de Edition Noire en Edition 110 Ans, terwijl er ook dertig stuks van de Super Sport 300+ bestaan.

In Nederland staan momenteel vijf stuks van de Bugatti Chiron geregistreerd. Allemaal in handen van de eerste eigenaar. Vier zijn er blauw, één is er groen. Meer exemplaren vertoeven in ons land, maar een deel van de kopers verkiest ervoor om de dik drie miljoen euro kostende hypercar (inclusief BTW en BPM) niet op Nederlands kenteken te zetten. Enkele van de bezitters beschikken over meerdere Chirons én Veyrons, terwijl een van de gefortuneerde liefhebbers ook een Divo bezit. Van de Veyron zijn er eveneens vijf in Nederland geregistreerd. Een daarvan is al sinds 2007 in handen van de eerste eigenaar. Drie stuks begonnen hun leven elders op deze wereld. Van de Veyron zijn meer exemplaren in Nederlandse handen dan de kentekenregistratie aangeeft. In België staan minder dan tien stuks van de Veyron en Chiron ingeschreven.

Bugatti
Bron: Bugatti

Oudste Bugatti in Nederland

In totaal zijn er 111 Bugatti’s in Nederland tenaamgesteld. De oudste Bugatti op Nederlands grondgebied dateert van 1922.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.