Autovisie
Autovisie Nieuws 15 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Volvo XC40 komt nu ook uit China

De Volvo-fabriek in het Belgische Gent is niet langer de exclusieve productiefaciliteit voor de XC40. De Zweedse autobouwer maakt de populaire SUV vanaf deze maand ook in China. Voor de Europese koper heeft de extra fabricagelocatie overigens geen invloed. De SUV’s voor onder andere Nederland blijven uit België komen.

Volvo XC40

Volvo brengt de productie van XC40 onder in het Chinese Luqiao. Het betreft een fabriek van het moederconcern Geely. Er komen ook producten voor andere merken binnen de groep van de band. Zo verlaat er al de 01 voor Lynk & Co de fabriekspoort en start binnenkort de bouw van de Polestar 2. De drie modellen die uit de fabriek komen, delen hun technische basis. Ze zijn allemaal op het CMA-platform gemaakt. De XC40 is bestemd voor de lokale markt. De 2 van Polestar, wat voor 50% onder de hoede van Volvo valt, en de 01 van Lynk&Co, waarin Volvo een aandeel van 30% heeft, zullen de hele wereld over gaan.

Anderhalf jaar XC40

Volvo heeft meerdere productielocaties voor de XC40 nodig, want de vraag overtreft momenteel de productievolumes in Gent. Van het model zijn al veel meer dan 100.000 stuks verkocht, sinds de SUV in december 2017 in de verkoop ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.