Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Volvo voert ‘interne strijd’ met dikste Duitsers

Volvo kennen we niet als een absoluut luxemerk, maar de Zweden doen wel hard hun best om topklasseklanten te bedienen. Zo blijkt wel uit het ‘interieurstudiemodel’ van de S90 Excellence.

Volvo S90 Excellence Interior Concept

Kunstwerk

Tijdens de autoshow van Beijing heeft Volvo het binnenwerk van de S90 Excellence getoond alsof het een kunstwerk betreft. Dit bouwsel vormt een vooruitblik op hoe de productieversie van de S90 Excellence er in de praktijk uit zal komen te zien.

Volvo S90 Excellence Interior Concept

Comfortabel

Achterin is nog maar plek voor twee personen, die ieder op een brede massagestoelen plaats kunnen nemen. Verder heeft Volvo een centraal bedieningspaneel, een verwarmde én gekoelde bekerhouder, een speciaal geluidssysteem, massagefunctie en groot multimediascherm geplaatst. Bovendien is er een koelkast in de armsteun gebouwd met twee handgemaakte glazen van de Zweedse glasblazer Orrefors.

LEES OOK: VOLVO XC90 EXCELLENCE IS DUURSTE VOLVO OOIT

En daar houdt het nog niet op: de bijrijdersstoel heeft plaatsgemaakt voor een luxe verwarmde voetenbank, waarin tevens schoenen opgeborgen kunnen worden. In drie verschillende standen is het interieur zo geschikt om te werken op de computer, onderuitgezakt naar video’s te kijken of helemaal weg te zakken.

Volvo S90 Excellence Interior Concept

Premium

Een concurrent voor toplimousines als de Mercedes-Maybach S 600, de BMW 760 Li of Audi A8 Lang is de S90 nog niet, maar dit studiemodel komt wel in de buurt. Opvallend is dat de Zweden er wederom voor kiezen om de voorpassagier niet langer een plaats te bieden, iets dat in Duitsland (nog) niet wordt toegepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.