Autovisie
Autovisie Nieuws 26 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Top 5: Bijzondere concept cars uit Beijing

De autoshow van Beijing opent morgen zijn deuren voor het publiek. Zoals elk jaar zijn daar onder meer de meest uiteenlopende concept cars te zien. Wij zochten de vijf meest bijzondere exemplaren uit.

5. LeEco LeSEE

De LeSEE moet het de Tesla Model S moeilijk gaan maken in China. Op de autoshow van Beijing laat LeEco de eerste versie zien. Hij moet gebouwd worden in de fabriek van Faraday Future in Las Vegas. Veel gegevens zijn nog niet bekend over deze grote elektrische sedan, maar naar verluidt zit hij vol met autonome functies. Zo is het stuurwiel van deze concept car weg te vouwen wanneer de auto zichzelf bestuurt.

4. Hongqi B-Concept

Hongqi presenteert twee nieuwe concept cars in China: een grote SUV en deze sedan, de B-Concept. De auto staat op het platform van de Audi A6 L, de verlengde versie van de A6 voor de Chinese markt. Die auto wordt gebouwd door FAW-Volkswagen – en laat FAW nu net de eigenaar zijn van Hongqi. Eén ding is zeker: de Audi heeft een grilletje vergeleken met die van deze B-Concept. Het is nog duidelijk een concept car, met overal schermen in het futuristische interieur. De productieversie wordt een stuk braver.

3. Chery FV2030

Een productieversie van deze Chery FV2030 hoef je de komende jaren niet te verwachten. Het is een designstudie voor een toekomstige SUV van het merk. Dit is een elektrisch aangedreven auto, met in elk wiel een generator die de energie terugstuurt naar het accupakket. Verder heeft Chery de auto een holografisch instrumentarium gegeven en bestaan de portieren voor het grootste gedeelte uit glas.

2. BAIC Arcfox-7

Zijn naam lijkt eerder geschikt voor een nieuwe straaljager, maar Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) gebruikt hem voor deze elektrische supercar. De Chinezen hebben zich duidelijk laten inspireren door de BMW i8. Zo komt niet alleen de blauwe contrastkleur overeen, maar zijn er vleugeldeuren gemonteerd. Zijn neus lijkt daarentegen weer sterk op die van de Aston Martin Vulcan. Voor de aandrijving zorgt een 610 pk sterke elektromotor, die zijn kracht haalt uit een 66,6 kWh groot accupakket. Daar moet deze auto zo’n driehonderd kilometer mee kunnen rijden. In drie tellen sprint hij naar de 100 km/h en door naar een top van 260 km/h.

1. IAT Karlmann King

Dit is dan weer geen straaljager, maar eerder een stealth-bommenwerper: de IAT Karlmann King is een concept car die je ook daadwerkelijk kunt kopen. Hij staat op het platform van de Ford F-450 en leent ook de 6,8 liter V10 van die auto. Ondanks zijn lengte van ruim zes meter is er aan boord slechts ruimte voor vier personen. De achterpassagiers zitten bovendien achter een speciale wand, waar ook een televisie tegen is geplaatst. Het hele interieur is afgewerkt met hout, leder en hoogpolig tapijt. IAT bouwt tien exemplaren van dit model, voor de prijs van 1,7 miljoen euro per stuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.