Autovisie
Autovisie Nieuws 18 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Volvo toont concept car van XC40

Volvo presenteert vandaag in Göteborg de Concept 40.1 en Concept 40.2. Je kijkt hier naar de toekomstige Volvo XC40, een compacte C-segment crossover en een nieuwe C-segment sedan.

Collega Sjoerd van Bilsen is aanwezig in Göteborg bij de presentatie van de nieuwe auto’s. Bekijk zijn video hier:

Nieuw platform

De Volvo XC40 wordt de eerste auto die gebruik gaat maken van Volvo’s Compact Modular Architecture (CMA) platform. De compacte crossover moet in 2017 in productie gaan. Volvo speelt hiermee in op de toenemende vraag naar crossovers en SUV’s. In de basis is hij voorwielaangedreven, maar het platform biedt ook de mogelijkheid voor vierwielaangedreven versies. Dit kan door middel van een elektromotor voor de achterwielen, zoals bij de XC90 T8 Plug-in Hybrid, maar voor niet-geëlektrificeerde versies ook door middel van een cardanas. Het platform is ook geschikt voor volledig elektrische aandrijving.

Driecilinders

Volvo werkt op dit moment ook hard aan driecilinders die moeten debuteren in de XC40, al dan niet in combinatie met een elektromotor. De dieselmotoren blijven echter wel altijd viercilinders voor de auto.

S40

Volvo stelt in Göteborg ook de Concept 40.2 voor, een sedan die het op moet gaan nemen tegen de Audi A3 Limousine en Mercedes-Benz CLA. Hij is vooral gericht op de Chinese en Amerikaanse markt, waar sedans traditioneel heel sterk zijn. Je kunt echter ook gewoon rekenen op een hatchback, die de huidige V40 zal vervangen. De S40 en V40 zullen na de XC40 geïntroduceerd worden. Reken op eind 2017, begin 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.