Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Koenigsegg werkt aan record Nürburgring

Koenigsegg is de afgelopen dagen volop bezig geweest op de Nürburgring. Nu de snelheidslimieten eraf zijn, gaan de Zweden vol voor het nieuwe record op de Nürburgring.

IJskast

Vorig jaar kondigde Koenigsegg al aan dat ze met de One:1 een nieuw record op de Nordschleife van de Nürburgring neer willen zetten. Die plannen gingen direct de ijskast in toen er na een zwaar ongeluk voor een aantal trajecten een snelheidslimiet ging gelden. Recordpogingen werden zelfs verboden.

LEES OOK: VAN SUPERHYBRIDE TOT TWAALFCILINDER OP CARS AND COFFEE XXL

Inrijden

In april werden de limieten opgeheven, nadat de veiligheid op meerdere punten was verbeterd. Nu, ruim een maand later, rijdt de Koenigsegg One:1 zijn eerste rondes op het 20,8 kilometer lange circuit. Extreem hard gaat het nu nog niet, maar deze ronden dienen er volgens het merk voor om de coureur bekend te maken met het circuit en bekend te maken met de auto op het circuit.

Record

Op dit moment is het record in handen van Porsche. In 6 minuten en 57 seconden reed de Porsche 918 Spyder over het legendarische circuit. De tweede tijd is in handen van de Lamborghini Aventador SV, met een tijd van 6 minuten, 59 seconden en 7 tienden. De snelste Koenigsegg heeft op dit moment een tijd van 7 minuten en 33 seconden, maar die tijd werd neergezet met een CCX. Die auto heeft echter fors minder vermogen (888 pk tegenover de 1.360 pk’s van de One:1) Ook heeft hij niet de aerodynamica van de One:1, die eerder al het ronderecord op Spa Francorchamps verbrak.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.