Autovisie
Autovisie Nieuws 27 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Volvo S90 Excellence deze zomer in Nederland

Volvo verrijkt deze zomer het Europese leveringsprogramma van de S90 met de langere Excellence-uitvoering. De langere limousine wordt reeds in China aangeboden, maar het is niet duidelijk of ook de luxe driezitsuitvoering de oversteek naar Nederland maakt.

Volvo S90L Excellence interior rear

Limousine

De tweede variant van de S90 heet Excellence, waarbij de toevoeging Excellence staat voor een toegenomen lengte en wielbasis. Het verschil met de standaard-S90 bedraagt twaalf hele centimeters. De extra afstand komt ten goede aan de achterpassagiers, die over meer bewegingsvrijheid beschikken dankzij de fors toegenomen beenruimte.

Volvo S90 Excellence

Driezitter

Hoe het leveringsprogramma voor Nederland er uit komt te zien, kan de importeur nog niet aangeven. In China bestaat een versie met één voorstoel en twee achterstoelen. Op de plek waar normaliter een passagiersstoel staat heeft Volvo een frame met beeldscherm en bergvakken neergezet. De twee achterstoelen worden gescheiden door een hoge middenconsole, waarin bijvoorbeeld bekerhouders en opbergmogelijkheden zijn ondergebracht.

Viercilinders

Voor de Chinese markt, waar de limousine al leverbaar is, is de Volvo S90 Excellence leverbaar met verschillende viercilinder turbomotoren, inclusief een plug-in hybridversie. Hoe het gamma er hier uit komt te zien, is nog niet bepaald.

Chinese productie

De productie van de verlengde sedan heeft in China plaats, waar ook de reguliere S90 voor de Europese markt het levenslicht ziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.