Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Volvo levert speciale beperkende ‘red key’

Volvo levert voor de S90, V90 en XC90 met een beperkende ‘Red Key’.  Die speciale rode sleutel zorgt ervoor dat de auto een beperkte topsnelheid heeft en de veiligheidssystemen allemaal op scherp staan.

Volvo Red Key Autovisie

Beperkingen

De sleutel is bedoeld voor eigenaren die hun auto uitlenen aan beginnende bestuurders of de sleutel afgeven bij een ‘valet’ service. De topsnelheid is afgeregeld op 120 km/u en standaard staan alle veiligheidssystemen aan. Ook de adaptieve cruise control staat op de maximale afstand ingesteld. De auto geeft daarnaast een waarschuwing bij 50 km/u, 70 km/u en 90 km/u. En als de kinderen dan lol denken te hebben met de 1.400 watt geluidsinstallatie, ook daar heeft Volvo aan gedacht: het maximale volume is gelimiteerd.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTIES VOLVO V90

Andere merken

Door de jaren heen zijn er al veel vormen van een ‘Red Key’ geweest. Zo leveren verschillende merken speciale ‘Valet’-sleutels, die het vermogen, toerental en de maximale snelheid beperken. Ford introduceerde op de Fiesta ook een instelbare tweede sleutel, waar bijvoorbeeld ook de maximumsnelheid niet kan worden overschreden en de geluidsinstallatie niet hard kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.