Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 29 mei 2019

Twee unieke edities van Volkswagen Golf op GTI Treffen 2019

Zoals elk jaar heeft Volkswagen ook dit jaar weer een groep studenten aan het werk gezet. Deze tonen de resultaten van hun harde werken in de vorm van twee unieke edities van de Volkswagen Golf tijdens de 38ste editie van het GTI Treffen.

Volkswagen Golf Variant R Fighter & Volkswagen Golf GTI Aurora

Ieder jaar geeft Volkswagen twee studententeams de mogelijkheid om hun perfecte Golf te maken. Deze toont het merk dan op het jaarlijkse GTI Treffen bij de Wörthersee in Oostenrijk. Dit jaar gingen 31 studenten tussen de 18 en 24 jaar aan de slag. Ze werden verdeeld over twee teams: Team Wolfsburg kreeg een Golf GTI toebedeeld en Team Zwickau mocht knutselen aan een Golf Variant R.

Golf GTI Aurora

De Wolfsburgers bouwden hun GTI om tot Volkswagen Golf GTI Aurora. Deze is voornamelijk gefocust op muziek, want hij heeft liefst 3.500 watt aan speakers aan de binnenkant.

Volkswagen Golf GTI Aurora

De Aurora heeft een tweeliter vierpitter met 380 pk in het vooronder liggen. Daarnaast is de carrosserie gespoten in Nardo Gray met Deep Black Pearl Effect accenten. Als extraatje is er een uniek Mint Groen detail geplaatst. De versieringen op de geplaatste bodykit met diffuser achter zijn met de hand geschilderd.

Golf Variant R 4MOTION FighteR

De dertien studenten die in Zwickau aan hun Golf Variant R werkten, pakten het iets uitgebreider aan dan hun conculega’s uit Wolfsburg. De stationwagon is nogal uitgemonsterd in vergelijking met het standaardmodel. Zo heeft de FighteR vierwielaandrijving met 400 pk uit het TSI-blok. Dat is 100 pk meer dan er normaal in de Golf R zit.

Volkswagen Golf Variant R FighteR

Om de extra power kenbaar te maken heeft het studententeam de auto aanzienlijk verbreed. De Golf is nu 183 centimeter breed, oftewel drie centimeter breder dan normaal het geval is. En alsof hij nog niet opvallend genoeg is, vonden de studenten het leuk om hem te voorzien van een lichtbalk op het dak.

Sachsenring

De FighteR is net als de Aurora in de basis gespoten in Nardo Gray. De Team Zwickau koos er alleen voor om de auto af te werken met Misano Red en Piano Black. Leuk detail is de 360 camera die op het dak is gemonteerd. Deze is gebruikt om een snelle ronde op de Sachsenring te filmen. Bezoekers van GTI Treffen kunnen deze ronde terugkijken door midden van VR-brillen die in de auto zijn aangesloten.

De auto’s zijn vanaf vandaag tot en met zaterdag 1 juni te zien op de Wörterseetreffen in Oostenrijk. Dit is ’s werelds grootste event voor Volkswagen Golf GTI-liefhebbers.