Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 23 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen moet aanschafprijs sjoemel-Golf terugbetalen

Een Duitse rechtbank heeft een Volkswagen-eigenaar in het gelijk gesteld. Die wilde de volledige aanschafprijs van zijn in 2012 aangeschafte diesel-Golf terug. Volkswagen moet dat bedrag nu uitbetalen, zo meldt de Duitse krant Bild.

Volkswagen Golf

Volgens de rechter heeft Volkswagen immoreel gehandeld door sjoemelsoftware in de auto te installeren. De autofabrikant heeft daarmee bewust klanten misleid om meer omzet te kunnen genereren en meer winst te kunnen maken, vindt hij. De beslissing van de rechter kan grote gevolgen hebben voor Volkswagen. Het zou kunnen betekenen dat andere Volkswagen-rijders hun geld ook terug willen.

Dieselgate

In september 2015 barstte het dieselgateschandaal los. Volkswagen bleek software in zijn dieselmodellen te hebben ingebouwd waarmee de fabrikant emissietesten kon omzeilen. Op de rollenbank liep de motor dan in een schoon programma en daarbuiten niet. In de Verenigde Staten heeft Volkswagen honderdduizenden auto’s moeten terugkopen en miljarden euro’s aan boetes en schadevergoedingen moeten betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.