Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen: ‘In 2040 bouwen we laatste model met verbrandingsmotor’

Als het aan Volkswagen ligt, bouwt het vanaf 2040 geen verbrandingsmotoren meer. Dat laat de kersverse CEO van het merk, Ralf Brandstätter, vandaag weten.

Dat Volkswagen bezig is met een enorm elektro-offensief, weet iedereen. Met de ID.3 trapt het dit jaar af, waarvan de eerste auto’s inmiddels bij de klant zijn bezorgd. Volgend jaar verschijnt de ID.4 op de markt, een SUV op basis van hetzelfde MEB-platform die misschien nog wel belangrijker dan de ID.3 gaat zijn.

1,5 miljoen EV’s

In 2025 wil Volkswagen per jaar 1,5 miljoen elektrische auto’s bouwen. Enorme aantallen, maar ze halen het natuurlijk niet bij de productie- en verkoopaantallen van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoewel Volkswagen nog niet kan zeggen wanneer het definitief gaat stoppen met een oliegestookte krachtbron, geeft het een voorzichtig inkijkje in de toekomst.

volkswagen id.4

“In het akkoord van Parijs is afgesproken dat we in 2050 geen emissies meer mogen uitstoten. Als Volkswagen hebben we daarmee ingestemd, en dus is dat ook ons doel. Het is lastig om te zeggen wanneer we onze laatste verbrandingsmotor leveren, maar we hebben wel een idee. Een regulier model heeft een levensduur van zo’n tien jaar. Dus dan kun je verwachten dat we in 2040 de laatste modellen met een verbrandingsmotor introduceren, zodat we in 2050 helemaal niets meer uitstoten. Dan is onze gehele vloot dus elektrisch.”

Volkswagen ID.5

De komende jaren breidt Volkswagen haar elektrische gamma met rap tempo uit. Zo verschijnt er later een ID.5, waarover de fabrikant nog niet veel wil zeggen. Wel laat het weten dat dit geen zevenzits variant van de ID.4 is, maar juist een sportieve variant. We weten dat de Enyaq, het broertje van de ID.4, er ook als coupé-variant komt. De ID.5 wordt hoogstwaarschijnlijk een auto met een vergelijkbare silhouette, met meer vermogen.

Ook laat het weten dat er een auto onder de ID.3 komt. Dat kan duiden op de ID.1, die het stokje van de uitgaande Up! mogelijk gaat overnemen. Ook zal er een elektrische stationwagon/crossover verschijnen, op dit moment beter bekend als de Space Vizzion die Volkswagen eerder tijdens de Motor Show in Los Angeles liet zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.