Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen I.D. R Pikes Peak gaat voor heuvelklimrecord

De elektrische I.D.-modellen van Volkswagen moeten niet alleen met stroom, maar ook emotioneel worden geladen, om maar even een akelige marketingterm te gebruiken. Daarom doet Volkswagen eind juni mee aan de Pikes Peak International Hill Climb met deze I.D. R Pikes Peak.

volkswagen_i.d._r_pikes_peak_2_02fd00000b7a07b3

Over de specificaties van de racer zwijgt het merk nog, maar dat er een volledig elektrische aandrijflijn met meerdere elektromotoren onder de carrosserie schuilt, is natuurlijk zo klaar als een klontje.

Rhys Millen

Volkswagen aast met zijn vierwielaangedreven I.D. R Pikes Peak op het record van de Amerikaanse coureur Rhys Millen, die in 2016 een toptijd van 8 minuten en 57,118 seconden neerzette in een elektrische e0 PP100.

Group C-achtig

Het uiterlijk van de I.D. R Pikes Peak loopt in de pas met de studiemodellen die we reeds hebben gezien: de I.D., I.D. Buzz en I.D. Crozz. De lage, Group C-achtige auto heeft bijvoorbeeld opvallende led-verlichting op de neus, die de suggestie wekt van een grille en twee koplampen.

Ruim 150 bochten

De Pikes Peak International Hill Climb wordt sinds 1916 gehouden in de Rocky Mountains. Het parcours is net geen twintig kilometer lang en heeft ruim 150 bochten. De finish bevindt zich op een hoogte van 4300 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.