Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Dieselgate: Duitse justitie valt kantoren Porsche binnen

De Duitse justitie heeft weer eens invallen gedaan bij de Volkswagen Group. Dit keer was het de beurt aan Porsche om in het kader van dieselgate bezoek te krijgen. Drie medewerkers van het merk – onder wie een lid van de raad van bestuur – worden verdacht van fraude.

porsche_cayenne_diesel_33

Bij de actie waren zo’n honderdzestig justitieambtenaren betrokken. Ze vielen tien vestigingen van Porsche binnen op zoek naar bewijs van fraude met betrekking tot het Volkswagen-emissieschandaal dat in 2015 losbarstte. Volgens de Duitse justitie zijn er drie verdachten, waaronder een lid van de raad van bestuur en een manager op een hoge positie. De derde verdachte werkt niet meer bij Porsche.

Ook onderzoek bij Audi

Tegelijkertijd werden er ook invallen bij Audi gedaan. Dat merk ligt ook onder een vergrootglas sinds het toegaf dat er sjoemelsoftware in zijn 3,0 liter V6 turbodiesels zat. Die motoren zijn in zo’n 80.000 modellen van Volkswagen, Audi en Porsche gebruikt. Dat leidde al tot de rare wending in het dieselgateschandaal dat Porsche een schadevergoeding wil van Audi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.