Autovisie
Autovisie Nieuws 20 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen haalt snelste Golf ooit naar Nederland

Hou je vast: de snelste Volkswagen Golf ooit komt naar Nederland. En dan hebben we het over de Volkswagen Golf GTI TCR. De Golf kan met z’n 2.0 TSI met 290 pk – zonder elektronische begrenzer – maximaal 264 km/h (!) en is vanaf eind 2018 gelimiteerd leverbaar.

Van de bijzondere Golf GTI TCR werd eerder dit jaar al een conceptversie onthuld bij het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen – de grootste GTI-meeting ter wereld. Toen al werd duidelijk dat hij geïnspireerd is op de racewagen met dezelfde naam die twee keer de internationale TCR-raceserie won.

Volkswagen Golf GTI TCR achterkant

Ongekende topsnelheid

De snelste Golf ooit wordt aangedreven door een 2.0 liter turbomotor met 290 pk en een koppel van 370 Nm. Met voorwielaandrijving en zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en sperdifferentieel. Z’n topsnelheid ligt op 250 km/h, maar zonder de verwijderbare elektronische begrenzer gaat hij zelfs 264 km/h. Ongekend voor een Golf.

Volkswagen Golf GTI TCR binnenkant

Snel uiterlijk

Natuurlijk geeft Volkswagen de Golf ook een snel uiterlijk mee. Denk aan optionele 18- of 19-inch lichtmetalen velgen, speciale remklauwen en -blokken, een titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, de nieuwe kleur Pure Grey, GTI-sportstoelen en andere bekende GTI-accenten als stiksels en de pookknop.

Volkswagen Golf GTI TCR

Debuut in Purmerend

In Nederland is de Golf GTI TCR voor het eerst te zien op de ‘GTI Originals & More’ in Purmerend. Meer specificaties, prijzen en beschikbaarheid volgen later.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.