Autovisie
Autovisie Nieuws 20 aug 2018

Volkswagen haalt snelste Golf ooit naar Nederland

Hou je vast: de snelste Volkswagen Golf ooit komt naar Nederland. En dan hebben we het over de Volkswagen Golf GTI TCR. De Golf kan met z’n 2.0 TSI met 290 pk – zonder elektronische begrenzer – maximaal 264 km/h (!) en is vanaf eind 2018 gelimiteerd leverbaar.

Van de bijzondere Golf GTI TCR werd eerder dit jaar al een conceptversie onthuld bij het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen – de grootste GTI-meeting ter wereld. Toen al werd duidelijk dat hij geïnspireerd is op de racewagen met dezelfde naam die twee keer de internationale TCR-raceserie won.

Ongekende topsnelheid

De snelste Golf ooit wordt aangedreven door een 2.0 liter turbomotor met 290 pk en een koppel van 370 Nm. Met voorwielaandrijving en zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en sperdifferentieel. Z’n topsnelheid ligt op 250 km/h, maar zonder de verwijderbare elektronische begrenzer gaat hij zelfs 264 km/h. Ongekend voor een Golf.

Snel uiterlijk

Natuurlijk geeft Volkswagen de Golf ook een snel uiterlijk mee. Denk aan optionele 18- of 19-inch lichtmetalen velgen, speciale remklauwen en -blokken, een titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, de nieuwe kleur Pure Grey, GTI-sportstoelen en andere bekende GTI-accenten als stiksels en de pookknop.

Debuut in Purmerend

In Nederland is de Golf GTI TCR voor het eerst te zien op de ‘GTI Originals & More’ in Purmerend. Meer specificaties, prijzen en beschikbaarheid volgen later.