Autovisie
Autovisie Nieuws 20 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Aftellen voor Bugatti Divo

Nog vier nachtjes slapen en dan trekt de Bugatti Divo zijn pyjama uit. De Franse autobouwer heeft het autofestijn in Pebble Beach (Californië) uitgekozen voor het werelddebuut van zijn nieuwe limited edition.

Bugatti Divo Schermafbeelding 2018-08-20 om 08.50.05
Bugatti Divo

Vooruitlopend op de presentatie door Bugatti-topman Stephan Winkelmann heeft de fabrikant via Instagram een foto van de hypercar onder een (Bugatti-)blauw doek de wereld in gestuurd.

DE GROOTSTE BUGATTI-DEALER IN DE WERELD

Speciale edities

Met de Divo brengt Bugatti zijn eerste gelimiteerde uitgave op basis van de Chiron, maar anders dan de speciale edities van de Veyron kiest de fabrikant dit maal voor een ingrijpende aanpak. Het merk spreekt zelfs van coachbuilding. Zo zullen niet alleen de aankleding van de hypercar aangepakt worden, ook de carrosserie zelf. De fabrikant gaf eerder een foto van de achterlichtunit vrij en die toont een compleet afwijkend design. In hoeverre de Divo optisch van de Chiron afwijkt, is nu nog een grote verrassing.

Handling

Het blijft overigens niet alleen bij een hertekend design. De Franse Volkswagen-dochter gaat ook technische veranderingen doorvoeren. De fabrikant spreekt van een verbeterde handling, toegenomen downforce en hogere g-krachten. Of de techneuten tevens de imposante 8.0 W16-motor met vier turbo’s hebben gekieteld, geeft de fabrikant nog niet aan.

Exclusief belastingen

Bugatti heeft al bekend gemaakt veertig exemplaren van de Divo te gaan maken. De complete oplage is reeds vergeven, ondanks het prijskaartje van vijf miljoen euro, exclusief belastingen.

Onthulling

Bugatti onthult de Divo op vrijdag 24 augustus om 20.30 uur Nederlandse tijd. Houdt www.autovisie.nl in de gaten voor de presentatie.

Bugatti Divo Schermafbeelding 2018-08-20 om 08.50.05
Bugatti Divo

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.