Autovisie
Autovisie Nieuws 20 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Laatste kart van Ayrton Senna onder de hamer

De kart waarin Ayrton Senna zijn allerlaatste rondjes reed gaat onder de hamer. De rappe raceskelter van de drievoudig Formule 1-kampioen zal geveild worden in veilinghuis RM Sotheby’s. Hoeveel de kart gaat opbrengen is niet bekend.

Ayrton Senna verongelukte op 1 mei 1994 tijdens de Grand Prix van San Marino op Imola. Zes weken voor het fatale ongeluk zat het F1-idool nog achter het stuur van de kart die op 5 september in Londen zal worden geveild.

Laatste keer in kart

De Formule 1-legende racete er die bewuste dag mee tegen vrienden op zijn boerderij bij São Paolo. Het was vermoedelijk de laatste keer dat Ayrton Senna de kart bestuurde. Na zijn dood kwam de kart in handen van een bevriende mechanicus. Die heeft de kart jarenlang in zijn bezit gehad.

Opbrengst naar liefdadigheidsinstelling

Van de opbrengst van de kart gaat tien procent naar Instituto Ayrton Senna. Deze liefdadigheidsinstelling is enkele maanden na de dood van Ayrton Senna opgericht om minder bedeelde jongeren uit Brazilië kans op scholing te bieden.

Drie keer wereldkampioen

Ayrton Senna was een van de succesvolste coureurs in de Formule 1. De Braziliaan werd in totaal drie keer wereldkampioen. Hij debuteerde in 1984 bij het Britse Toleman Hart en reed nadien voor Lotus, McLaren en Williams.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.