Autovisie
Autovisie Nieuws 3 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Camper? Volkswagen Caddy California met uitschuifbare keuken

Wie van zijn Volkswagen Caddy California een echte camper wil maken, kan er nu ook een keukenblok bij bestellen. Het aanrecht met gaspit komt in de bagageruimte te staan en schuift voor gebruik eenvoudig naar achteren. Zo kun je eenvoudig staand koken.

In de kampeerwereld behoeft de term ‘California’ geen verdere introductie, behalve als je direct aan de Amerikaanse staat denkt. De aanduiding wordt door Volkswagen sinds jaar en dag gebruikt en het naamplaatje – zelfs sublabel – wordt nu ook op de Caddy gebruikt. De aanduiding Beach komt daarmee te vervallen. Door de naamswijziging hoopt Volkswagen een belangrijkere rol te spelen in de groeiende markt van kampeerauto’s.

Volkswagen Caddy California

Uitklapbaar bed

Het concept van de California is in het geval van de Caddy grotendeels overeenkomstig met dat van de Beach. Hij heeft een bed, extra bergvakken en gordijnen, maar de uitvoering is ditmaal anders. Het bed ligt boven de bagageruimte en bestaat nu uit twee delen. Je klapt het uit, waardoor je er met twee personen van maximaal 1,98 meter op kunt liggen. De achterbank maakt nu geen deel uit van het bed. Vandaar dat de Volkswagen-techneuten de bank van een klik-systeem voorzien, waardoor je deze zelfs uit de auto kunt halen.

Openluchtkeuken

Voor het een goede nachtrust levert Volkswagen verduisteringen door de ramen. Je brengt ze voor de voorruit en zijruiten aan, waardoor er geen licht naar binnenkomt. Bovendien kunnen voorbijgangers niet in de auto kijken. Mocht je willen genieten van de sterrenhemel, dan kun je op de accessoirelijst het panoramadak aanvinken. Aan de binnenzijde van de achterste ramen zitten bergvakken, terwijl je tussen het schuifraam een ventilatierooster kan plaatsen.

De grootste verandering is de mogelijkheid om de Caddy California van een keukenunit te voorzien. Ondergebracht in de bagageruimte kun je het kookgedeelte naar buiten schuiven. Als kok van de openluchtkeuken sta je zo onder de grote achterklep te kokkerellen. De kooklucht dringt echter wel het interieur binnen.

Volkswagen Caddy California

Leefruimte vergroten

Voor wie de ruimte van de 4,50 meter lange Caddy niet voldoende is, levert Volkswagen vanaf 2021 ook de Caddy California in een verlengde uitvoering. De bumpers staan dan 4,85 meter uit elkaar en de 35 centimeter extra lengte komt geheel ten goede aan het kampeercompartiment. Wie meer bewegingsvrijheid wenst, doet er goed aan de optionele tent te bestellen. Je kunt hem direct aan de auto bevestigen of hem zelfs los van de auto opzetten. De tent is ook leverbaar met een slaapcabine.

In twee maatvoeringen

Volkswagen introduceert de Caddy California vandaag. De levering start nog dit jaar. De verlengde versie staat voor 2021 op de agenda. Bij de verkoopstart is de kampeerauto leverbaar met een dieselmotor van 75 en 122 pk. De trekkracht wordt via de voorste wielen op de weg overgebracht, maar voor wie van kamperen in het wild houdt, is er ook een vierwielaangedreven 4Motion-uitvoering. Mocht de Caddy te klein zijn, kijk dan eens naar deze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.