Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 nov 2016

Volkswagen Atlas steekt toch grote plas over

De Volkswagen Atlas staat toch een carrière buiten de Verenigde Staten te wachten. De fabrikant bekijkt momenteel in welke landen de vijf meter lange SUV kan worden aangeboden. Enkele Europese landen behoren tot de mogelijkheden.

De fabrikant sluit echter uit dat de Atlas in West-Europa op de markt zal komen. Voor dat afzetgebied heeft Volkswagen een ander model in ontwikkeling. Dat wordt een verlengde uitgave van de Tiguan. Rusland

Een van de exportlanden voor de Atlas is Rusland. De fabrikant gaat de auto daar vanaf eind volgend jaar leveren. De Russen krijgen de zevenzits-SUV volgens het Amerikaanse autovakblad Automotive News met een viercilinder dieselmotor aangeboden. In de Verenigde Staten, waar de auto van de band zal rollen, wordt de SUV met een 2.0-viercilinder en een 3.6 VR6-motor in de showroom gezet.

LA Auto Show

De Atlas maakt gebruik van de zogeheten MQB-architectuur, waarop ook de Europese Tiguan is gebaseerd. In Amerika komt de auto komend voorjaar op de markt. Het model werd deze week op de Los Angeles Auto Show 2016 gepresenteerd.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.