Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Arteon primeur op Cars & Coffee XXL

Wij kunnen de volgende primeur voor Autovisie Cars & Coffee XXL aankondigen. Volkswagen stelt tijdens het evenement de Arteon voor het eerst aan het Nederlandse publiek voor.

De Arteon was tot op heden alleen tijdens een besloten evenement van Volkswagen Nederland te bezichtigen. Nu treedt de fonkelnieuwe zakensedan voor het eerst in het openbaar in ons land.

Topmodel

De Arteon is een nieuwe naam binnen de Volkswagen-familie, maar het concept bestond al in de vorm van de (Passat) CC. De Arteon is de luxe vierdeurs coupé-broer van de Passat. De auto wordt anders dan de CC hoger dan Passat in de markt gezet. Anders dan de CC is de Arteon een vijfdeursmodel. Hij heeft een grote achterklep met de scharnierpunten boven de achterruit. Mede door die nieuwe constructie kon de designafdeling de grootste Volkswagen-sedan van dit moment (in China levert het merk binnenkort nog grotere Phideon) een nog dynamischere uitstraling geven.

Onthulling

De Arteon komt halverwege dit jaar naar Nederland. Autovisie zal spoedig achter het stuur stappen, maar dat heeft pas na de officiële Nederlandse onthulling tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL plaats.

Registreer je

Wil je naar Cars & Coffee XXL komen, laat het dan weten op carsandcoffee.nl! Het evenement vindt plaats op de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen (Stelling 1, Vijfhuizen) op 27 mei, van 10:00 uur tot 13:00 uur. Je kunt ook direct op Facebook laten zien waarmee je er zaterdag 27 mei bij bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.