Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Volgende Audi S3 net zo sterk als eerste RS3

Wie weet het motorvermogen van de eerste generatie Audi RS3 nog? Dat was 340 pk. Eenzelfde output wordt nu genoemd voor de volgende generatie S3, dus zonder R in de naam!

Waar de eerste generatie RS3 (2010) zijn vermogen van 340 pk putte uit een 2,5 liter vijfcilinder turbomotor, daar perst de nieuwe S3 zijn 340 trappelende paarden uit een geblazen viercilinder met een slagvolume van 2,0 liter. Voor de RS3 heeft Audi wederom een vijfcilinder in petto. De nieuwe editie krijgt hetzelfde blok als de TT-RS onder de kap, zij het met nog meer vermogen. Er zou maximaal 420 pk uit worden geperst, waarmee de nieuweling bijna net zo krachtig wordt als de volgende generatie RS5. De grotere RS-broer haalt 450 pk uit een 3.0 V6-motor.

2019

De nieuwe A3 wordt in 2019 voorgesteld. Het design en de technische lay-out van alweer de vierde generatie A3 staan al vast. Kort na de A3 komt de S3 op de markt. Op de RS3 is het vervolgens even wachten. Naar verluidt zou het topmodel pas op z’n vroegst in 2021 komen.

Voordat het zover is, brengt Audi de vernieuwde RS3 Sportback op de markt. De auto beschikt over een gerestyled front en een sterkere motor. De 2.5-vijfcilinder komt tot 400 pk in de nieuwe uitvoering. Naast de vijfdeurs carrosserie wordt de RS3 ook leverbaar als sedan. Halverwege dit jaar start de levering van beide varianten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.