Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Hyundai wisselt i30 N en i30 Fastback om

Hyundai neemt meer tijd om de i30-familie te completeren dan door Autovisie eerder werd gemeld. De Fastback komt pas begin 2018 op de markt en arriveert zodoende pas na de N-uitmonstering, die Hyundai voor eind dit jaar heeft gepland, op de markt.

Hyundai i30 familie IMG_8590

Autovisie onthulde eerder dit jaar dat de Fastback nog dit jaar op de markt zou komen, dus na de stationwagon maar voor de snelle N-uitmonstering. Tijdens de perslancering van de nieuwe i30, die momenteel plaats vindt, geeft Hyundai aan dat de Fastback begin 2018 op de markt komt.

LEES OOK: HYUNDAI I30 ‘FASTBACK’ KOMT AL BINNEN EEN JAAR

Performance-versie

De vijfdeurs hatchback is de eerste variant van de nieuwe i30-familie. Begin maart wordt op de autoshow in Genève de tweede carrosseriestijl gepresenteerd, de stationwagon. Dan komt eind dit jaar de N-versie, een snelle hatchback met een 2.0-turbomotor met vermoedelijk 245 pk. Later komt een snellere ‘performance-versie’. Begin 2018, reken op een publieksdebuut op de autoshow in Detroit, stelt Hyundai de Fastback voor. Het is namelijk een type dat Hyundai wereldwijd wil gaan aanbieden. Van de Fastback komt een snelle N-uitvoering, zo onthulde Autovisie al eerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.