Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 8 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Volg Autovisie tijdens Pinksterraces met een Porsche

Dit weekende staat Autovisie tijdens de Pinksterraces aan de start van de Porsche Cayman Clubsport Trophy. Coureur Paul van Splunteren en Autovisie-testredacteur Dries van den Elzen delen een Cayman.

De Porsche Cayman Clubsport Trophy is een nieuwe Benelux raceserie, bedoeld als opstapklasse naar het écht serieuze werk met de Porsche 911 GT3 Cup. Maar met 425 pk uit een 3,8-liter boxer zescilinder is de Cayman GT4 Clubsport ook al in staat om op Zandvoort rondes in de buurt van de 1:45 neer te zetten. En dat is snel. Tijdens de Pinksterraces rijden de auto’s van de Porsche Cayman Clubsport Trophy in de klasse van het STWC.

Ook voor minder ervaren rijders

Porsche heeft de auto speciaal ontwikkeld voor relatief onervaren rijders. Dus met een stabiele wegligging, een vriendelijk grensbereik en elektronische hulpmiddelen als ABS, ESP en tractiecontrole. Daarmee kan de auto je als het ware leren om steeds sneller te gaan, waarbij het risico op een prijzige schade geminimaliseerd is. Onze redacteur Dries van den Elzen gaat de beproeving aan, en mag dit weekend ondervinden of het inderdaad zo makkelijk is om zomaar in te stappen en met de rest van het veld mee te komen. Hoe Dries het doet ten opzichte van zijn ervaren teamgenoot is ook een interessante vraag. Hij deelt de auto namelijk met de ervaren coureur (en oud-collega) Paul van Splunteren.

Caymans en andere deelnemers in de STWC klasse

Spannend weekend

Gezien het onstuimige weer kan het een behoorlijk spannend weekendje worden. Gisteren tijdens de training al een flinke crash. Vandaag de kwalificatie en de eerste race. Volg Autovisie in Porsche met het racenummer 724 en volg de prestaties van Van Splunteren/Van den Elzen.

De werkplek van Autovisie onze redacteur Dries van den Elzen

UPDATES:

Top nieuws! Paul van Splunteren pakte pole tijdens de kwalificatie op een opdrogende baan. Vanmiddag om 14.15 uur volgt de eerste race om van 50 minuten. Blijf ons volgen!

EERSTE RACE P2. Zie hieronder nummer 724 alleen naam Paul van Splunteren staat vermeld maar Dries van den Elzen had bij een fotofinish bijna P1 te pakken!

TWEEDE RACE P2. Opnieuw een tweede plaats en dus een goed raceweekend voor het duo Van Splunteren/Van den Elzen. Lees het verhaal achter de schermen en vooral achter het stuur in de volgende Autovisie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.