Autovisie
Autovisie Nieuws 11 feb 2018

Vijfdeurs Mercedes-AMG GT bijna klaar voor Genève

De Mercedes-AMG GT krijgt een vijfdeursversie en dat is deze auto. Hij wordt begin maart onthuld op de Autosalon van Genève. Over een jaar komt hij als 800 pk en 1000 Nm sterke plug-in hybride op de markt.

Mercedes-AMG viertüriger GT auf Entwicklungsfahrt

De vijfdeurs Mercedes-AMG GT – waarvan we een preview zagen in de GT Concept uit 2017 – lijkt een ietwat verwarrende auto te worden. Hij is technische gebaseerd op de E 63, maar is niet de opvolger van de CLS 63. Volgens AMG-baas Tobias Moers staat de ‘GT4’ een treetje hoger en komt hij daarmee tegenover de Porsche Panamera te staan. Huh? Stond de CLS dat niet dan? Jawel, maar de nieuweling gaat ook een stapje hoger als het om vermogen en prestatieniveau gaat.

Plug-in hybride

In eerste instantie wordt de vijfdeurs GT leverbaar met de 612 pk sterke 4,0 liter twinturbo V8 uit de E 63 S. Hij krijgt dus ook een negentraps automaat en vierwielaandrijving. De achtcilinder wordt een jaar later gecombineerd met een elektromotor om tot een 800 pk en 1000 Nm leverende plug-in hybride te komen. Dat wordt een AMG 73.

Mercedes-AMG GT Concept (2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.