Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de Very Gay-uitvoering van de Ford Raptor

Ford laat tijdens Goodwood Festival of Speed een wel heel bijzondere versie van de stoere Ford Raptor zien. Het merk voorziet de pick-up van een regenbooglak en noemt het de Very Gay-uitvoering.

Het is niet de eerste keer dat Ford een Raptor met dit thema laat zien. Vorig jaar verscheen al een model met dezelfde naam. De aanleiding was een afkeurende opmerking over de LGBTQ+-gemeenschap onder een video van de autofabrikant waarbij de stem van Gareth Thomas werd gebruikt. Hij was de eerste professionele rugbyspeler die openlijk uit de kast kwam.

De Ford Raptor Very Gay

Om dergelijke discriminatie aan te pakken presenteert Ford nu de Raptor Very Gay. Het merk organiseert zelfs een livesessie waarin Gareth Thomas de leiding neemt en er over het onderwerp gepraat wordt.

Ford Raptor, regenboog, Very Gay
(Afbeelding: Ford)

De performance pick-up van Ford is tijdens Goodwood Festival of Speed voor het eerst rijdend te zien op Europese bodem. Bekend was al dat de nieuwe Raptor niet aan downsizing doet. De Amerikaan doet er juist een schepje bovenop.

Onderhuids hetzelfde

De standaard Ford Raptor en de Very Gay-uitvoering zijn onderhuids hetzelfde. Naast de 2,0-liter BiTurbo-dieselmotor komt er een turbogeladen V6-benzinemotor met een slagvolume 3,0 liter bij. Deze zescilinder levert 288 pk en 491 Nm aan koppel.

Ford Raptor, regenboog, Very Gay
Ford Raptor Very Gay. (Afbeelding: Ford)

De krachtbron beschikt over een zogenoemde Baja-modus. In deze instelling blijven de turbo’s drie seconden draaien nadat de bestuurder de voet van het gaspedaal heeft gehaald. Hierdoor hoeven de turbo’s niet meer op te spoelen en kan je sneller een bocht uit accelereren.

Prijs nog onbekend

Wanneer we de nieuwe offroader in Nederland gaan zien, is vooralsnog onbekend. Ook laat de fabrikant het prijskaartje nog niet weten. Dat je zelf een Ford Raptor in de Very Gay-uitvoering kan kopen, lijkt onwaarschijnlijk. De vorige LGBTQ+-steunbetuiging kwam immers nooit op de markt.

Ford Raptor, regenboog, Very Gay
(Afbeelding: Ford)

Echter, mocht je echt heel graag met een regenboog-Raptor willen rijden, ga dan even langs de spuiter of laat je auto kleurrijk ‘Very Gay’ wrappen. Ziet er cool uit, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.