Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Verlengde Bentley Bentayga nu al gewild in China

Het is volgens Bentley’s topman Wolfgang Dürheimer de meest gestelde vraag in de Chinese Bentley-showrooms: “Wanneer komt de verlengde Bentayga?”

Bentley-Bentayga-Diesel-08

“En dat terwijl de dealers en klanten in China eerder nog zeiden dat de Bentayga al ‘long wheel base is”, zo zegt Dürheimer tegen Autovisie. De topman zegt het niet direct, maar hij kan niet anders dan gehoor geven aan de vraag vanuit de markt. Temeer de roep om een verlengde carrosserievariant ook elders in de wereld relatief groot is.

Bentley-Bentayga-Diesel-06Marktleider

Dürheimer zegt nog niet wanneer de Bentayga LWB bij de dealer is te verwachten. Hij heeft grootse plannen met de Bentayga. Zoals de topman eerder tegen Autovisie zei, wil hij met de Bentayga het volledige Luxury SUV-segment naar zich toe trekken. Vandaar dat de eerder door Autovisie onthulde Coupévariant en de snellere Speedversie -Dürheimer zoekt naar een andere aanduiding- in ontwikkeling zijn. Met de vier types wil de fabrikant het nichesegment afdekken.

“Vandaar dat de eerder door Autovisie onthulde Coupévariant en de snellere Speedversie in ontwikkeling zijn”

Helft diesel

De lancering van de Bentayga is nu een groot succes. In plaats van de geplande 3500 exemplaren dit jaar, verlaten er nu 5500 stuks de fabriekspoort in het Engelse Crewe. Het bedrijf verwacht dat de vraag verder zal groeien, niet in de laatste plaats door de komst van de dieseluitvoering (die in Nederland 227.317 euro kost). Een verdubbeling van de verkoop ziet Dürheimer niet gebeuren, ondanks dat de diesel mogelijk 45% van de totale afzet voor zijn rekening zal gaan nemen. Volgens Dürheimer ligt de levertijd op een normaal niveau en dan moet je denken aan een maand of 4 exclusief speciale wensen. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten en China is de auto uit voorraad leverbaar, iets dat de kopers aldaar graag willen.

Bentley Bentayga Autovisie 014IAA 2015

Bentley presenteerde de Bentayga op de IAA in september 2015. De levering startte eerder dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.