Ford Mustang Black Shadow Edition: Speciaal voor Europa, maar niet voor Nederland

Lees de specificaties en je begrijpt waarom de Ford Mustang Black Shadow Edition niet naar Nederland komt.

Ford Mustang Black Shadow Edition

De speciale editie van de Mustang is er namelijk alleen met een 5.0 V8-benzinemotor. Laat die onvervalste Amerikaanse motor nu net niet zo populair zijn in ons land als in het overgrote deel van Europa, waar 64% van de tot op heden 23.000 verkochte Mustangs met een V8-motor is afgeleverd. Van de 100 exemplaren die de importeur tot nu toe heeft verkocht, is er maar één aan een Nederlander verkocht.

Contrast

Maar buiten de V8-motor, wat heeft die Black Shadow Edition te bieden? Eigenlijk ook niet echt veel. Het befaamde Mustang-embleem is in zwart uitgevoerd en ook de 5.0-aanduiding kleurt donker. Verder geeft Ford de flanken en de motorkap van het coupékoetswerk –er is geen Cabriolet leverbaar als Shadow Black Edition- zwarte striping, wat voor een groot contrast zorgt in combinatie met de vier beschikbare (Platinum White, Triple Yellow, Race Red, Grabber Blue) kleuren. Met het Custom Pack Black kom je met een standaard-Mustang al heel dicht in de buurt van het actiemodel.

ford-mustang-blue-editionAlternatief

Als alternatief biedt Ford de Blue Edition, maar ook daarvoor heeft de importeur vriendelijk bedankt. De in een blauwe carrosseriekleur gespoten fastback beschikt over opties waarvan je nauwelijks van een verrassingspakket kunt spreken. Net als de Shadow Black Edition heeft de Blue Edition zwarte striping, die in dit geval te vinden is op de motorkap en het dak. Specifiek voor het actiemodel zijn de multispaaks wielen in 19 inch formaat. De Blue Edition staat buiten Nederland maar binnen de grenzen van Europa met een 2.3-viercilinder- en een 5.0 V8-benzinemotor op de prijslijst.