Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 10 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Verdere familie-uitbreiding Porsche Panamera

Geen 911 GTS op de Porsche-stand van de Los Angeles Auto Show volgende week, maar wel een andere wereldprimeur. Porsche presenteert aan de Amerikaanse westkust de Panamera in verschillen de nieuwe varianten, waaronder de langere Executive.

Voor de Panamera betekent de presentatie op de Los Angeles Auto Show het Amerikaanse showdebuut. Maar om er toch een wereldprimeur van te maken, stelt de sportwagenfabrikant daar direct de nieuwe uitvoeringen voor.

“De krachtbron levert 330 pk”

Programma-uitbreiding

Het is de derde maal in korte tijd dat Porsche de Panamera-familie uitbreidt, terwijl de sportsedan nog maar een kleine week bij de dealers staat. Na de première van de Panamera als S/4S, Turbo en als Diesel volgde kort daarna al de aankondiging van de E-Hybrid. Nu dus de Executive erbij plús de naamloze basisversie Panamera.

Porsche Panamera la2Trapsgewijs

Om met de Panamera-zonder-extra-aanduiding te beginnen, door de toevoeging is ook de nieuwe Panamera weer met een V6-benzinemotor leverbaar. Het blok met een slagvolume van 3,0 liter is 20 pk sterker dan zijn voorganger en consumeert op papier 0,1 l/100 km minder dan zijn voorganger. De krachtbron levert 330 pk, waardoor wat vermogen betreft een trapsgewijs programma ontstaat van 330, 440 en 550 pk voor respectievelijk de V6, V8 en V8 Turbo.

Prijzen

Door de komst van de V6-uitvoering daalt de instapprijs van de Panamera tot 108.000 euro. Met vierwielaandrijving komt het prijskaartje op 114.000 euro. Voor wie 15 cm extra beenruimte achterin wenst, bedraagt de meerprijs 17.200 euro ten opzichte van de achterwielaandrijver. Het topmodel Turbo Executive kost 207.700 euro.

panamerala8911 GTS

Terugkomend op de 911 GTS. De fabrikant heeft de promotievideo recent opgenomen, maar de ‘band’ wordt nog even in de kluis bewaard. De Duitsers zullen de nieuwe versie van de 911 in januari op de autoshow in Detroit voorstellen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.