Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 10 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford EcoSport staat Amerikaanse carrière te wachten

Groot, groter, grootst, dat is Amerika. Maar Ford gaat de andere kant op. Na de introductie van een full-size SUV is het merk nu zijn Amerikaanse leveringsprogramma aan het uitbreiden van kleinere modellen. Volgende week kondigt de autobouwer zelfs de compacte EcoSport voor de thuismarkt aan.

Ford Ecosport - Autovisie.nl -2

De EcoSport zal op de autoshow in Los Angeles, volgende week, worden gepresenteerd voor de Amerikaanse markt, maar het betreft daar een heuse wereldprimeur. Op de autoshow stelt Ford namelijk de opgefriste versie voor. De EcoSport krijgt een opfrisbeurt, waarbij het front van de compacte SUV wordt gelijk getrokken met dat van de Kuga en Edge. Het is overigens de zoveelste modelwijziging. Na de marktintroductie heeft Ford het model al diverse malen verfijnd om hem meer aan de Europese smaak te laten voldoen.

Ford Ecosport - Autovisie.nl -3Eind 2017

Voor de Europese markt komt het model pas eind 2017 beschikbaar, wanneer de Amerikaanse autobouwer de productie van de EcoSport onderbrengt in zijn matig draaiende fabriek te Roemenië. De huidige EcoSport komt uit India.

LEES OOK: WEER OPFRISSER VOOR FORD ECOSPORT

Ford Ecosport - Autovisie.nl -1Continenten

De carrière van de EcoSport zit overduidelijk in de lift. Het model werd door de Zuid-Amerikaanse tak van Ford ontwikkeld en ging kort daarna in Zuid-Amerika en Azië in de verkoop. Vervolgens startte de levering in Europa en binnenkort dus ook in Amerika. Het besluit om de Ecoport op meerdere continenten te leveren, past in Fords strategie ‘One world, one Ford’. De autobouwer wil zijn producten op zoveel mogelijk markten verkopen. Al eerdere begonnen de Edge en Mustang aan een internationale carrière.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.