Remco Slump
Remco Slump Nieuws 9 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Fan van vanillevla? Dan lust je deze twee Mercedes SLR McLarens ook wel

De Mercedes-Benz SLR McLaren is een ondergewaardeerde supersportwagen. Tijdgenoten Ferrari Enzo en Porsche Carrera GT gaan voor miljoenen euro’s van de hand, terwijl hun Brits-Duitse tegenstrever ‘slechts’ een paar ton kost. Daar verandert de bijzondere kleur van deze twee niks aan.

De Mercedes-Benz SLR McLaren is tussen 2003 en 2010 gebouwd. Hij verschilt van zijn concurrenten in de zin dat hij meer een gran turismo is dan een volbloed sportwagen.

Mercedes-Benz SLR McLaren klinkt als een Spitfire

Het bekendst is hij door zijn uiterlijk – is-ie nou mooi of niet? – en het feit dat zijn 5,4-liter supercharged V8 klinkt als een Spitfire. Wacht… laten we daar Messerschmitt van maken.

Achtcilinder compressormotor met 626 pk vermogen

In standaardvorm produceert het blok een vermogen van 626 pk en 780 Nm koppel. Daarmee haalt de SLR een topsnelheid van 334 km/h en gaat-ie in 3,8 seconden naar 100 km/h. Zelf schakelen hoeft daarbij niet. Mercedes heeft de SLR uitgerust met een vijftraps automaat.

Bleekgele SLR McLaren met 722-motorupgrade

De vlagele coupé die bij veilinghuis Bonhams onder de hamer gaat, is geen 722-uitvoering, maar heeft wel de motorupgrade van die speciale editie ontvangen. Dat betekent dat de achtcilinder nu 650 pk en 820 Nm levert.

De specificatie van deze Mercedes-Benz SLR McLaren zal niet ieders smaak zijn, bleekgeel met een knalrood interieur, maar uniek is het wel. Bonhams verwacht dan ook dat de auto volgende week tussen de 300.000 en 500.000 euro gaat opleveren.

Opvallende SLR Roadster in precies dezelfde spec

Hij is oorspronkelijk in Switzerland geleverd, net als de SLR Roadster op deze pagina. We gaan ervan uit dat beide van dezelfde eigenaar zijn geweest, gezien de overeenkomende specs.

Want ook de open SLR is geel met rood. Opmerkelijk is dat ook de cabriokap rood is, maar dan minder fel dan het interieur. Bonhams denkt dat deze Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster minder waardevol is dan de coupé, met een schatting tussen de 150.000 en 200.000 euro.

Waarom je 2,3 miljoen euro betaalt voor een Mercedes met 600.000 km op de teller

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.