Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 20 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

V88 viert vijfjarig bestaan VSpeed

Het Duitse autobedrijf VSpeed automotive GmbH viert z’n vijfjarig jubileum niet door een taart bij de lokale bakker te bestellen, maar door vijf stuks van de V88 te bouwen.

De uitvoering moet een 800 pk sterke V8-motor krijgen. In combinatie met een wagengewicht van 1.300 kilogram levert dat een pk/gewichtsverhouding op van 1 pk per 1,6 kilogram. De supercar moet 350 km/h halen.

Net als de V77 Gran Turismo bouwt VSpeed de V88 op het platform van de Corvette C6. De auto krijgt ook een veel extremere koolstofvezel bodykit. De V77 is ten opzichte van de V88 een aanzienlijk braver model. Hij heeft ‘maar’ 477 pk en 626 Nm uit een 6,2 liter V8-motor en sprint in 3,9 tellen naar 100 km/h.  De prijs van de V77 begint in Duitsland bij 177.000 euro. Wat de V88 moet kosten, is onduidelijk.

“VSpeed bouwt ‘m op het platform van de Corvette C6”

VSpeed is een kersvers bedrijf opgericht door de Duitser Bernd Nömer. Hij beschrijft zichzelf als een visionair, doener, engineer maar vooral als een autoliefhebber. Hij begon zijn carrière als architect. Daarmee creëerde hij een voldoende technologische know-how en, niet heel onbelangrijk, een financiële basis om zijn droom om een eigen auto te bouwen te vervullen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.