Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 16 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Uniek: Porsche 356 RSR hotrod met 400 pk

Een Porsche 356B ombouwen tot hotrod doe je niet zomaar. Toch durfde Emory Motorsports het aan en bouwde deze machtig mooie Porsche 356 RSR met 400 pk.

Porsche 356 RSR

Klein, schattig en sportief. Dat is wellicht hoe je een Porsche 356 zou omschrijven. Het was de eerste productiewagen van Porsche die veel onderdelen van Volkswagen leende. Hij werd getekend door de zoon van Ferdinand Porsche, Ferry Porsche en rolde voor het eerst van de band in 1948. En na al die tijd spreken de looks van de klassieker mensen nog steeds aan. Mensen zoals Rom Emory. Alleen vond hij het een goed idee om het ‘schattige’ van de auto te halen en het ‘sportieve’ iets op te schroeven. Hij bouwde daarom deze Porsche 356 RSR.

Barnfind

Deze unieke creatie begon ooit als barnfind 356B. De onderkant was eruit geroest en eigenlijk was alleen het interieur nog in goede staat. De heren van Emory Motorsport vonden dit daarom een perfecte kandidaat voor de RSR aangezien er een complete motorwissel gepland was. De RSR heeft namelijk niet de standaard boxer uit de 356B, maar een 964-gen 911-blok waarvan twee cilinders afgezaagd zijn. Daarmee werd een 2,4 liter boxermotor gemaakt (was 3,6 liter) die daarna ook nog eens twee Garrett-turbo’s erop geschroefd kreeg. Resultaat: een blok dat 400 pk produceert. Zet dat tegenover het totale gewicht van 884 kilogram en je hebt het recept voor een uiterst potent en sportief karretje.

Porsche 356 RSR motor

Alle panelen van de auto zijn vervangen voor met de hand gevormde aluminium exemplaren. En om de aerodynamica van de auto een handje te helpen, werden er in de zijkant en voorkant wat gaten gezaagd. Dit om de luchtdruk in de wielkasten te verminderen en de lucht makkelijker over de auto te laten stromen. Aan de achterkant mist ook een paneel, maar dat is expres gedaan zodat de turbo’s goed zichtbaar zijn.

Legaal

De Porsche 356 RSR is volledig legaal voor gebruik op de weg, ook al lijkt dit er niet op. Zeker niet als je naar het spartaanse interieur met racestoelen, een rolkooi, een zespuntsgordel en een racestuur kijkt. De schakelpook die op die van de Porsche 917 lijkt, geeft aan dat Emory op alle details heeft gelet. Kortom, een prachtige en unieke creatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Uniek: Porsche 356 RSR hotrod met 400 pk
Sluiten