Autovisie
Autovisie Nieuws 17 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Uitzinnige Audi RS6 van Jon Olsson op Cars & Coffee XXL

Houd vrouwen, kinderen, kleine dieren en ook mannen maar gewoon binnen komende zaterdag. Dan kunnen wij proberen de Audi RS6 DTM van skiër Jon Olsson met gevaar voor eigen leven het parkeerterrein van De Telegraaf op te loodsen.

Auto8Daagse: Audi RS6 DTM voormalig eigendom van Jon Olsson is aanwezig op Autovisie Cars & Coffee XXL

Waarschijnlijk moeten we de superwagon als een dompteur, met zweep en houten stoel in de handen, op zijn plek zetten, want met een vermogen van 950 pk brult de RS6 DTM niet alleen, maar bijt hij ook.

De absurde machine was tot voor kort eigendom van freestyle skiër Jon Olsson – onder petrolheads bekend van zijn deelname aan de Gumball 3000 en zijn opvallende smaak in auto’s – en is nu in Nederlandse handen.

“Met 950 pk brult de RS6 DTM niet alleen, maar bijt hij ook”

Olsson liet hem voorzien van een bodykit die niet zou misstaan op het circuit, sleutelde aan de remmen, de dempers en de uitlaat en liet de 560 pk sterke twinturbo V8 kietelen naar bijna het dubbele. De auto is sindskort in het bezit van Auto Leitner in Alkmaar.

Hoeveel de wagen Olsson heeft gekost, weten we niet. Maar aangezien we dat moeten vragen, kunnen we hem toch niet betalen. Ervan genieten, kunnen wij (en jullie) echter wel. Kom naar Autovisie Cars & Coffee XXL en voel je mond open vallen van verbazing. Deze Audi is buitenaards!

Wat dat betreft vorm de RS6 DTM een mooie combinatie met de Mercedes-AMG E63 S Estate Brabus 850, die we eveneens op Autovisie Cars & Coffee XXL hebben staan. Deze powerstation – niet die van de hit ‘Some like it hot’ – brengt 850 pk aan het asfalt en is daarmee de schrik van iedere Labrador.

Benieuwd naar de auto’s van andere aanwezigen tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL? Bekijk ze hier op Autovisie Facebook. Van 20 – 28 juni vieren we het grootste autofeest van Nederland. Tijdens de Nationale Auto8Daagse worden er diverse events georganiseerd. Bekijk het complete overzicht events op www.auto8daagse.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.