Autovisie
Autovisie Nieuws 17 jun 2015

Nieuwe presentator Top Gear bekend

Chris Evans wordt de nieuwe presentator van Top Gear. De Engelse televisie- en radiopresentator volgt Jeremy Clarkson op, die moest vertrekken nadat hij een collega had uitgescholden en geslagen.

Chris Evans - Foto: AP
Chris Evans – Foto: AP

Evans heeft een contract getekend voor drie jaar. Hij is voor het eerst te zien in het nieuwe (het drieëntwintigste) seizoen van Top Gear, dat begin 2016 wordt uitgezonden op BBC2. Wie Richard Hammond en James May gaan vervangen, is vooralsnog niet bekend. Hun contracten werden niet verlengd toen bleek dat ze weigerden om met Top Gear door te gaan zonder Clarkson.

Op de officiële Top Gear-website liet Evans weten: “Ik ben ontzettend enthousiast. Top Gear is mijn favoriete programma. Het wordt gemaakt door slimme mensen die dol zijn op auto’s en snappen hoe ze iets ingewikkelds heel toegankelijk en met veel lol kunnen brengen. Dat is de sleutel van Top Gears succes.”

“Evans heeft een indrukwekkende verzameling Ferrari’s”

Evans debuteerde in de jaren tachtig als diskjockey en groeide begin 2000 uit tot de best verdienende radio- en televisiepresentator in het Verenigd Koninkrijk. Hij is een groot autoliefhebber en heeft een indrukwekkende verzameling Ferrari’s (waaronder een 250 GT California Spyder, die hij voor 7,8 miljoen euro kocht).

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson werd in maart geschorst door de BBC. Daarvoor had hij al een laatste waarschuwing gekregen vanwege de vele incidenten waarbij hij betrokken was. Clarksons contract is niet verlengd, maar voor de laatste afleveringen van het tweeëntwintigste seizoen (die alsnog worden uitgezonden) heeft hij enkele weken geleden alsnog voice-overs ingesproken.

Reageer op artikel:
Nieuwe presentator Top Gear bekend
Sluiten