Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 17 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze twee Tesla’s moeten exorbitante verkoopcijfers halen

Tesla-baas Elon Musk heeft altijd grootse plannen. Hoewel je sommige ideeën met een flinke korrel zout moet nemen, weten we waartoe de creatieve ondernemer in staat is. Hij maakte van Tesla immers in no-time een gigantische EV-fabrikant. Met deze twee elektrische auto’s moet het merk verder groeien.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering gaf de CEO alvast een voorproefje op twee modellen die komen gaan. De auto’s moeten samen zorgen voor 5 miljoen verkopen per jaar. En dat is extreem veel aangezien de fabrikant vorig jaar in totaal 1,3 miljoen auto’s afleverde.

Twee modellen moeten zorgen voor 5 miljoen verkopen

De twee Tesla’s die voor de immense verkoopaantallen moeten zorgen, hebben nog geen naam. Ook over de specificaties houdt Elon Musk zijn lippen op elkaar. Het verkoopaantal 5 miljoen is overigens een schatting van de Tesla-CEO.

Tesla, Elon Musk, modellen, model y
(Afbeelding: Tesla)

Hoewel we spreken over twee modellen, kunnen het ook twee facelifts zijn van bestaande elektrische auto’s, bijvoorbeeld de Model 3 en Model Y. Sterker nog, een van de teasers lijkt sprekend op de Model Y.

Een goedkope Tesla Model 2

Wat Tesla dus exact van plan is, laat Elon Musk nog niet weten. Dat deze modellen voor gigantische verkoopcijfers moeten zorgen, is zeker. Bij enorme aantallen denk je al snel aan betaalbare modellen. En daar zijn al meerdere geruchten over geweest.

Apple-oprichter haalt hard uit naar Elon Musk: ‘Tesla’s proberen je om te leggen’

Zo zei Elon Musk eerder al iets over een goedkoper model dat iets meer dan 20 mille moet kosten en alle verkoopcijfers zou overtreffen. Al snel werd de naam ‘Model 2’ geroepen door fans en media.

De instapper van Tesla zal naar verwachting niet geproduceerd worden in een Gigafactory. De productieaantallen kunnen zelfs niet in dit soort fabrieken gehaald worden. China en Mexico zouden aantrekkelijke landen zijn om deze EV te produceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.