Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Tushek TS 900 H APEX: hybride hypercar met 950 pk weegt maar 1410 kg

In Slovenië kunnen ze ook imposante hypercars bouwen. Fabrikant Tushek bewijst dit met de 950 pk en 1.200 Nm krachtige Tushek TS 900 H APEX. 

 

Tushek TS 900 H APEX

Autobouwer Tushek timmert alweer even aan de weg, al is de kans redelijk aanwezig dat je nog nooit van hen gehoord hebt. Dat is ook niet heel vreemd, want hoewel ze opvallende auto’s maken, blijft het een piepklein bedrijf. Maar ze weten daar in Slovenië blijkbaar wel waar ze mee bezig zijn, want de nieuwe Tushek TS 900 H APEX is een hypercar met indrukwekkende cijfers.

Spaceframe

Laten we ze even doornemen: 950 pk en 1.200 Nm uit een hybride aandrijflijn. De achterwielen worden aangedreven door een 4,2 liter V8 met compressor en elk van de voorwielen heeft een eigen elektromotor. Daarmee kan de APEX binnen 2,5 seconden van 0 naar 100 km/h knallen en ligt de topsnelheid op 380 kilometer per uur. En dat hele pakket weegt maar 1.410 kilogram. Dat is dan weer te danken aan een ‘chrome-moly spaceframe’ en een ‘pre-impregnated carbon-fibre body’, zoals Tushek het mooi weet te noemen.

Tushek TS 900 H APEX

Of het uiterlijk ook mooi is, dat laten we even in het midden. Wel kunnen we zeggen dat de Tushek TS 900 H APEX agressiviteit uitstraalt. Deze wordt benadrukt door het gebruik van vleugeldeuren. En je zou het wellicht niet verwachten gezien het lage wagengewicht, maar de APEX is ook een cabrio. Hij heeft namelijk een verwijderbare hardtop.

Prestaties

Aljosa Tushek, eigenaar van het bedrijf en Sloveense coureur, durft zijn hand in het vuur te steken voor de genoemde prestaties van de APEX. De auto heeft de afgelopen maanden namelijk uitvoerige tests doorstaan tijdens verschillende condities op het circuit.

Tushek TS 900 H APEX

De auto zal gepresenteerd worden tijdens het Concours d’Elegance Salon Privé.  Dit vindt op 5, 6, 7 en 8 september in bij het Britse Blenheim Palace plaats. Wanneer de auto op de openbare weg zal verschijnen en wat hij moet gaan kosten? Dat moet de maker nog laten weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.