Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Peugeot probeert van 3008 stoere SUV te maken

Niet elke SUV doet het even goed op minder harde wegen dan klinkers of asfalt. Je zou denken dat de Peugeot 3008 in die categorie past, maar het merk wilde met een aangepaste Peugeot 3008 bewijzen dat hij zeker zijn mannetje kan staan buiten de stad.

Peugeot 3008

Autofabrikanten willen nog wel eens extra speciale versies van hun reguliere modellen maken. Hiermee willen ze dan graag aantonen dat het model in kwestie in staat is tot veel meer dan aanvankelijk werd gedacht. Vaak wordt de auto dan ook grondig onder handen genomen om hem nog beter voor de dag te laten komen. Het leek Peugeot ook leuk om een keer zoiets te doen. Ze kozen de 3008 en namen de Franse slag ter hand en kwamen met een one-off die eigenlijk nergens echt bijzonder is. Maar dat is ook niet het punt dat Peugeot wilde maken.

Grippy Cooper

Omdat de Peugeot 3008 een verkoopsucces is in Engeland wilde het merk dit vieren door te laten zien dat de SUV ook zijn mannetje kan staan buiten de asfaltjungle. Het merk wist een 3008 aan te passen met wat ‘ruige’ upgrades. Helaas bleven de aanpassingen te beperkt tot wat stalen velgen omringd met Grippy Cooper AT3 off-road banden, een skid-plate onder de voorkant van de auto en een lichtbalk en aluminium frame op het dak. Op dat frame kan een tent geplaatst worden zodat er ook in de ruige wildernis overnacht kan worden.

Peugeot 3008

De aangepaste 3008 werd met de minimale aanpassingen op een zevendaagse excursie door Vietnam gestuurd. Hij zou het noordelijke gedeelte van de Ho Chi Minh-trail afleggen. Gedeeltelijk op de weg en gedeeltelijk op onverharde paden. En dat is wederom niet heel bijzonder. De route bestaat voornamelijk uit asfalt en goed begaanbare onverharde paden. Weinig uitdaging voor een beetje SUV.

Leuke proef

Daarmee bewijst Peugeot dat je met een reguliere SUV met een kleine 1.6 motor en voorwielaandrijving ook (semi-)off-road kunt rijden. Maar vooral bewijst het merk dat buiten de gebaande paden treden makkelijker gaat als je een auto op de juiste banden plaatst. En hoewel het een leuke proef voor de 3008 was, raden we het u niet aan om met een 3008 op off-road vakantie te gaan. Als zoiets op de planning staat kunt u beter bij merken als Toyota met de Land Cruiser en Land Rover kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.