Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter is Porsche’s Star Wars ruimteschip

Porsche en Lucasfilm werkten samen aan een fantasieproject: een ruimteschip voor Star Wars. Het resultaat is de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter waarin je ‘duidelijke’ referenties naar de straatauto’s van Porsche kunt vinden.

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

Lucasfilm komt met een nieuwe Star Warsfilm en Porsche komt met een nieuwe ‘futuristische’ auto (de Porsche Taycan). Een perfect moment om de handen ineen te slaan en iets leuks te ontwerpen, dachten beide partijen. Ze kwamen op het idee om gezamenlijk een ruimteschip voor het Star Wars-universum te ontwerpen. Na maanden van ontwerpen wordt nu de uitkomst gepresenteerd: de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, die overduidelijk op een Porsche Taycan lijkt. Tenminste, als we de designers van Porsche mogen geloven.

Uitleg

Met geknepen ogen en een schuine blik kunnen wij geen Taycan uit de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter halen. Gelukkig geeft de uitleg van de designers aan waar we de elektrische auto in terug kunnen vinden: “De neus van het ruimteschip heeft raakvlakken met de zogenaamde ‘Air Curtains’, zoals die bij de Taycan een eenheid vormen met de koplampen. Naast de Porsche-typische vierpunts dagrijlichten komen ook de zogenaamde ‘Blasters’ terug in het ruimteschip, de kenmerkende torpedobuizen aan de voorzijde die de meeste Porsches hebben.”

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

Porsche 918 Spyder

En dan hebben we het alleen nog maar over de voorzijde van het ruimteschip gehad. De achterkant en het interieur tonen ook duidelijke referenties naar eerdere Porsche-modellen: “Ook heeft het ruimteschip de doorlopende lichtstrip aan de achterzijde, eveneens een typisch designelement van Porsche. De Porsche-ontwerpcriteria zijn ook in het interieur doorgevoerd: de instrumenten in de cockpit zijn duidelijk uitgelijnd met de as van de bestuurder en de lage zitpositie doet denken aan de sportieve ergonomie van de Porsche 918 Spyder.”

Porsche en Lucasfilm tonen de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter als 1,5 meter groot model tijdens de filmpremière van ‘Star Wars: The Rise Skywalkers’ in Los Angeles die later deze maand plaatsvindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.